Την ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάπτυξης για να επανεκκινήσουν τα δημόσια έργα πρότεινε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΣΕΔΕ).

«Οι πρόσφατες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, η οποία -μαζί με την πολύμηνη κυβερνητική αδράνεια- έχει οδηγήσει τα δημόσια έργα σε τέλμα και τις τεχνικές εταιρείες σε αδιέξοδο, είναι θετικές αλλά ελλιπείς», ανέφερε ο κ. Παππάς στην τοποθέτησή του και πρόσθεσε ότι «απαιτούνται γενναίες ρυθμίσεις για το ιδιωτικό χρέος και να μη θεωρούμε επιθυμητή και αναγκαία την υπερσυγκέντρωση έργων στον κλάδο».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «ο τομέας των υποδομών μπορεί να παίξει τον ρόλο του αμυντικού τείχους στον καιρό της ύφεσης και της αιχμής του δόρατος στην προσπάθεια ανάκαμψης. Υπάρχει έδαφος για να οικοδομήσουμε μέτωπο λογικής απέναντι σε όσους θεωρούν ότι στον κλάδο αρμόζει μια δημιουργική καταστροφή». Υπενθύμισε, ακόμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει ζητήσει τη σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ώστε, με τη συμμετοχή των φορέων του τεχνικού κόσμου, να συζητηθούν όλα τα πιθανά μέτρα ενίσχυσης του κλάδου στην παρούσα δύσκολη συγκυρία και να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις.

Τέλος υποστήριξε ότι «επί τρία χρόνια οι υποδομές πλήττονται από την κυβερνητική αδράνεια. Μεγάλα έργα, όπως το μετρό Θεσσαλονίκης, η Πατρών – Πύργου, ο ΒΟΑΚ, που είχαν εκκινήσει επί ΣΥΡΙΖΑ, εκτελούνται με καθυστέρηση. Την ίδια στιγμή, οι μικρές και μεσαίες τεχνικές εταιρείες αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως επιχειρήσεις – “ζόμπι”».

Πηγή: sofokleousin.gr