Σχεδόν τρεις δεκαετίες(!) είχε να μοιράσει μέρισμα η εταιρεία “Παπουτσάνης”. Ο όμιλος Δαυίδ-Λεβέντη που ελέγχει την εταιρία, έβαζε χρήμα για να τη στηρίξει και δεν έπαιρνε τίποτε πίσω. Τώρα όμως ήρθε ο καιρός να ανταμειφθεί – όπως και οι καινούργιοι μικρομέτοχοι που μπήκαν την τελευταία χρόνια, βλέποντας να παρουσιάζει συνεχώς βελτιούμενες επιδόσεις και αναπτυξιακή δυναμική.

Εχοντας επιτύχει κατά την τελευταία χρήση αύξηση τζίρου 33% και τριπλασιασμό κερδών σε συνθήκες πανδημίας, ο “Παπουτσάνης” θα διανείμει στους μετόχους του περίπου 1,4 εκατ. ευρώ από τα περυσινά κέρδη. Το ποσό αντιστοιχεί σε Δ

 Θα το δικαιούνται όποιοι κατέχουν μετοχές μετά το κλείσιμο της αυριανής συνεδρίασης. Η καταβολή του θα ξεκινήσει στις 13 Μαϊου.

Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας όπου αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος, εγκρίθηκε επίσης πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών. Εχοντας πλέον ισχυρές ταμειακές ροές, κερδοφορία και επαρκή κεφάλαια, ο “Παπουτσάνης” θα επενδύσει σε δικές του μετοχές. Η ΓΣ έδωσε στη διοίκηση πράσινο φώς για να αγοραστούν μετοχές που αντιπροσωπεύουν μέχρι 5% του μετοχικού κεφαλαίου (μέχρι 1.345.000 τεμάχια). Η ανώτατη τιμή αγοράς θα είναι 4 ευρώ και η κατώτατη 0,54 ευρώ.

Στα στελέχη της εταιρείας θα δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσουν μετοχές με προνομιακούς όρους: Η ΓΣ  εξουσιοδότησε το ΔΣ να θεσπίσει εντός ενός έτους πρόγραμμα διάθεσης έως 269.060 μετοχών, που θα προέρχονται από ΑΜΚ, ή από εκείνες που θα έχει αγοράσει η εταιρεία μέσω χρηματιστηρίου.

Πηγή: sofokleousin.gr