Σε προαναγγελία για το άνοιγμα κομμωτηρίων, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε πως “σαφώς αναμένονται να ανοίξουν πράγματα”, προσθέτοντας όμως ότι σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι. 

 “Δεν είναι απλά τα πράγματα και θέλει μεγάλη προσοχή. Οι επιστήμονες μελετούν ο ιικό φορτίο και ό,τι είναι να ανοίξει θα ανοίξει με μεγάλη προσοχή και θα ληφθεί υπόψιν η κινητικότητα που δημιουργεί. Και αναφέρομαι σε κομμωτήρια, μικρά καταστήματα αλλά και βιβλιοπωλεία. Ό,τι είναι να ανοίξει θα έχει μικρή κινητικότητα. Τα κομμωτήρια και τα κουρεία έχουν μια προτεραιότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαθανάσης επεσήμανε ακόμα ότι τα μέτρα από την πλευρά της κυβέρνησης είναι έτοιμα και όταν δοθεί το πράσινο φως από τους επιστήμονες ο πρωθυπουργός θα λάβει την τελική απόφαση.  

Παράλληλα, ανέφερε για τα sms ότι θα παραμείνουν και όσον αφορά στο ωράριο είπε ότι όταν ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα θα υπάρχει μια παράταση του ωραρίου για να φτάνει ο κόσμος σπίτι του. «Όταν θα έχουμε καταστήματα υπερτοπικού χαρακτήρα θα δίνεται ένα μεγαλύτερο διάστημα για να μπορέσουν να επιστρέψουν σπίτι τους. Τη νύχτα θα είμαστε κλειστά», σημείωσε. 

Για το αν θα υπάρξουν ζώνες στην χώρα με περιοχές που θα ανοίξουν περισσότερες δραστηριότητες ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι είναι σε συζήτηση για το αν θα ανοίξουν σε όλη την χώρα. «Σε περιοχές που είναι πράσινες είναι πιο εύκολο να ανοίξουν οι δραστηριότητες. Το δύσκολο είναι στις κόκκινες και τις πορτοκαλί περιοχές», σημείωσε.

Κλείνοντας, τόνισε ακόμα ότι τα μέτρα από την πλευρά της κυβέρνησης είναι έτοιμα και όταν δοθεί το πράσινο φως από τους επιστήμονες ο πρωθυπουργός θα λάβει την τελική απόφαση.  

Πηγή: sofokleousin.gr