«Τα επιμελητήρια αποτελούν πυλώνες ανάπτυξης, με ουσιαστική προσφορά στην επιχειρηματική κοινότητα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης στη συνεδρίαση της διευρυμένης Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στη Λειβαδιά με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Επιμελητήριο Βοιωτίας και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, απονεμήθηκε στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, τιμητική αναμνηστική βράβευση για το έργο του πατέρα του, Σπύρου Δένδια, στο επιμελητήριο Κέρκυρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στις διευκολύνσεις με την απλοποίηση του νομοθετικού πλαισίου και τη νέα αρχή που μπορούν να κάνουν οι επιχειρήσεις της χώρας από το ταμείο ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Παναγιώτης Αγνιάδης, επεσήμανε το ρόλο της επιχειρηματικής κοινότητας της περιοχής καθώς στη Βοιωτία παράγεται το 15% του ΑΕΠ της χώρας και ο Α’ αντιπρόεδρος, Ιορδάνης Τσώτσος ζήτησε από την πολιτεία να συμβαδίζει με τα επιμελητήρια στη λύση των προβλημάτων της πραγματικής οικονομίας και των επιχειρήσεων.

Πηγή: sofokleousin.gr