«Οι μαέστροι κατευθύνουν την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών στη συνδιαχείριση στο Αιγαίο», είπε η βουλευτής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, παρεμβαίνοντας νωρίτερα στη συζήτηση για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο. «Το ΚΚΕ ανησυχεί για το πού τραβάνε τα πράγματα και με τις διερευνητικές εντολές», είπε η κ. Παπαρήγα για να υπογραμμίσει: «Βεβαίως και το ΚΚΕ είναι υπέρ της ενιαίας ελληνικής επικράτειας που συμπεριλαμβάνει τα νησιά και είναι υπέρ της άσκησης του δικαιώματος επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια».

H βουλευτής κατήγγειλε την ενίσχυση της εμπλοκής της Ελλάδας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ και την εμπλοκή της στους ανταγωνισμούς των ενεργειακών ομίλων.

«Η γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας, στο πλαίσια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και οι πιέσεις, μπορεί να οδηγήσουν στα νέα ανταλλάγματα προς την αστική τάξη της Ελλάδας και να οδηγήσουν στη συνδιαχείριση», είπε η βουλευτής του ΚΚΕ που υπογράμμισε ότι το κόμμα της «βεβαίως και είναι υπέρ της ενιαίας ελληνικής επικράτειας που συμπεριλαμβάνει τα νησιά και είναι υπέρ της άσκησης του δικαιώματος επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια».

Επισήμανε δε στο σημείο αυτό ότι όποιο κράτος αρνείται αυτά τα δικαιώματα, «σημαίνει ότι ενδιαφέρεται για αλλαγή συνόρων».

Η Αλέκα Παπαρήγα κατηγόρησε τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ότι «έκλεισαν το μάτι» σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ για να λάβουν ως αντάλλαγμα την επισφράγιση του δικαιώματος για τα 12 ναυτικά μίλια.

«Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν τα πάντα προκειμένου να γίνει η γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και με τη συμφωνία των ΗΠΑ, και μετατράπηκε σε ένα μεγάλο επιθετικό προγεφύρωμα, με αυξημένες αποστολές, που στρέφονται κατά των λαών της περιοχής», είπε η Αλέκα Παπαρήγα και τόνισε ότι αυτή η γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας είναι επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και τους γειτονικούς λαούς.

Την ίδια ώρα, όπως τόνισε, μαίνεται ο πόλεμος για τον ενεργειακό πλούτο της Μεσογείου. «Και σε αυτόν τον πόλεμο, δεν συμμετέχουν οι συνήθεις ύποπτοι που ήταν πριν από 20 ή 30 χρόνια. Εδώ σε ένα βαθμό κρύβεται η πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ απέναντι στην Κίνα, αντίπαλος είναι η Ρωσία, οι αντιθέσεις της ΕΕ, αντιθέσεις μέσα στο ΝΑΤΟ. Και σκεφτήκατε και τα δύο κόμματα να κάνετε ό,τι σας ζήτησαν οι σύμμαχοί σας και μαζί και οι επιχειρηματικού όμιλοι. Και είστε διατεθειμένοι να δώσετε και άλλα και σκεφτήκατε μήπως είναι η ευκαιρία να κατοχυρώσετε δικαιώματα», είπε η κ. Παπαρήγα και επέμεινε: «Βρήκατε την ευκαιρία να αξιοποιήσετε, ως αιθεροβάμονες, και τα δύο κόμματα, τις δυσχέρειες των σχέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία, και κάθε φορά κρεμόσαστε τι θα πει ο Τραμπ και ο Πομπέο, τώρα είστε κρεμασμένοι από το στόμα του Μπάιντεν, προκειμένου να κατοχυρώσετε κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και για να ενισχύσετε τη δυνατότητα κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων».

Πηγή: sofokleousin.gr