Η πανδημία απέδειξε ότι το κοινωνικό κράτος είναι μύθος, όπως ανέφερε η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τοποθετούμενη στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τον οικογενειακό γιατρό. Μάλιστα, παρατήρησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δώσει στοιχεία για την κοινωνική σύνθεση και προέλευση των ασθενών με covid που νοσηλεύτηκαν σε απλά δωμάτια, σε ΜΕΘ ή απεβίωσαν.

Όπως σημείωσε η κ. Παπαρήγα, τα στοιχεία που έδωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης έδειξαν ότι η πλειοψηφία ήταν η «φτωχολογιά», δηλαδή Αφροαμερικάνοι, ισπανόφωνοι και άνθρωποι από φτωχές περιοχές.

Παράλληλα, τόνισε ότι αυτό που για την κυβέρνηση είναι ελευθερία, δηλαδή η επιλογή δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, αποτελεί ανελεύθερη επιλογή για τον λαό.

Όσο για το σημερινό νομοσχέδιο, επεσήμανε ότι «βάζει νέα σκαλοπάτια σε έναν κατήφορο του λεγόμενου ΕΣΥ, για μία πιο βαθιά εμπορευματοποίηση και μετατροπή των Κέντρων Υγείας και των νοσοκομείων σε ακόμα καλύτερα λειτουργούσες επιχειρηματικές ομάδες».

Επίσης, η κ. Παπαρήγα επέκρινε τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια υπογραμμίζοντας ότι δεν συνέδεσαν ποτέ την υγεία με τις συνθήκες διατροφής, τις εργασιακές συνθήκες, τις οικονομικές απολαβές, κ.ά.

Πηγή: sofokleousin.gr