Την «εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης για τις ώρες αναμονής ασθενών προκειμένου να βρεθούν άδειες ΜΕΘ, τους χιλιάδες νεκρούς και διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ», επισήμανε ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα στον τ/σ «Mega».

Σημείωσε την ανάγκη της «επίταξης των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων χωρίς αμοιβή και προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

«Όχι επίταξη με διαπραγμάτευση τιμολογίων. Οι επιχειρηματίες της Υγείας έχουν θησαυρίσει τα προηγούμενα χρόνια με “δωράκια” των κυβερνήσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση για «ύβρη απέναντι στους υγειονομικούς όταν τους κατονομάζει ανεύθυνους και ψευδώς φημολογούντες, την ώρα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες».

Για τα «self test» ο Ν.Παπαναστάσης επισήμανε κατ’ αρχάς ότι «δεν υπάρχει πανδημία που να έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά χωρίς την απόλυτη και καταλυτική παρέμβαση του κράτους».

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι πρωτόγνωρο, αναποτελεσματικό και εγκληματικό. Ουσιαστικά η κυβέρνηση κάνει “πάσα” την ευθύνη στους φαρμακοποιούς και στους ασθενείς για να μην αναλάβει τις δικές της ευθύνες» κατέληξε ο Ν. Παπαναστάσης.

Πηγή: sofokleousin.gr