Ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των αμερικανικών επιχειρήσεων στην Κίνα είναι περισσότερο αισιόδοξες σχετικά με τις δραστηριότητες τους σε κινεζικό έδαφος, μετά το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Σανγκάη και δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Ωστόσο, περίπου το 1/3 των επιχειρήσεων πιστεύει ότι οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ θα συνεχιστούν επ’ αόριστον.

Στη διεξαγωγή της έρευνας έλαβαν μέρος 124 εταιρίες, ενώ το 33% των διευθυντικών στελεχών των εταιριών ανησυχούν για την προσωπική ασφάλεια των εργαζομένων στην Κίνα ως συνέπεια των περιορισμών εξόδου ή των κρατήσεων.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της 11ης και της 15ης Νοεμβρίου, δεν αναμένουν κλιμάκωση των εμπορικών περιορισμών ούτε αύξηση των δασμών.

Οι εταιρίες έχουν επίσης μεγαλύτερη αισιοδοξία για τα αναμενόμενα έσοδα του 2020, σε σύγκριση με μία προηγούμενη έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο.

«Παρά τις αισιόδοξες προσδοκίες για ένα καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν, η Κίνα θα πρέπει να παράσχει διαβεβαιώσεις στις αμερικανικές εταιρίες, ώστε να συνεχιστεί η προσέλκυση επενδύσεων από τις ΗΠΑ» ανέφερε το επιμελητήριο, σε ανακοίνωση του, σχετικά με την ίδια έρευνα.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr