Η διασπορά του κορωνοϊού στη Γαλλία εξακολουθεί να παρουσιάζει έξαρση. Σήμερα οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν 33.417 νέα κρούσματα Covid-19 και 523 θανάτους. Χθες, ο συνολικός αριθμός των νέων κρουσμάτων ανήλθε σε 26.771.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί 1.198.695 θετικά τεστ από την έναρξη της πανδημίας στη Γαλλία.

Από τους 523 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους λόγω του κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, 288 κατέληξαν σε νοσοκομεία και 235 σε γηροκομεία.

Από την έναρξη της πανδημίας, 35.541 άνθρωποι έχουν πεθάνει. 1194 άτομα έχουν νοσηλευτεί τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων 148 σε μονάδες εντατικής θεραπείας, έναντι 186 τη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ αύριο ο Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα την Τετάρτη το βράδυ (9 ώρα Ελλάδος), όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του, αφού ο Γάλλος ηγέτης είχε σειρά συναντήσεων για να επανεξεταστεί η κατάσταση της πανδημίας στη Γαλλία.

Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν επιλογές για την επιβολή αυστηρότερων μέτρων στη μάχη κατά της νόσου Covid-19, που συνεχίζει να εξαπλώνεται στη χώρα παρά το γεγονός ότι εφαρμόζει από τους αυστηρότερους περιορισμούς στην Ευρώπη, σύμφωνα με τρεις πηγές ενήμερες για το θέμα.

Αντιδρούν οι έμποροι

Οι έμποροι και καταστηματάρχες ζητούν να παραμείνουν ανοιχτοί, την παραμονή της ανακοίνωσης νέων περιορισμών.

Το σωματείο τους κάλεσε την κυβέρνηση να διατηρήσει τα καταστήματα ανοιχτά κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου τέλους του έτους, καθώς το Ελιζέ προετοιμάζει νέα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού

«Ζητάμε επίσημα τη συντήρηση του ανοίγματος όλων των καταστημάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας και τα Σαββατοκύριακα, προκειμένου να επιτρέψουμε στους εμπόρους και τα μαγαζιά να ασκήσουν τη δραστηριότητά τους και να καλωσορίσουν τους πελάτες», έγραψε σε δελτίο τύπου το Alliance du commerce,το Γαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το οποίο αντιπροσωπεύει 27.000 καταστήματα.

«Η ενίσχυση των μέτρων θα έχει δραματικές συνέπειες για το εμπόριο καθώς πλησιάζει η περίοδος των διακοπών των Χριστουγέννων στο τέλος του έτους», υπογραμμίζει την οργάνωση που ενώνει το Union du grand commerce de centre-ville, την Ομοσπονδία αλυσίδων λιανικής.

Πηγή: sofokleousin.gr