Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων φέρνει στο επίπεδο 4 του επιδημιολογικού χάρτη τις περιοχές Καστοριάς, Δράμας και Ξάνθης, όπου αναμένεται να επιβληθεί μερικό τοπικό lockdown, με μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και της λειτουργίας καταστημάτων.

Οι περιοχές αυτές “κοκκίνισαν” κατά την προχθεσινή αναθεώρηση του επιδημιολογικού χάρτη από την υποεπιτροπή των επιδημιολόγων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Στην Καστοριά ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου στο 3,23% καταγράφοντας εβδομαδιαίο κινητό μέσο όρο κρουσμάτων 45,1 εβδομαδιαίως ανά 100.000 κατοίκους 

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε σε 2,29% και ο κινητός μέσος όρος κρουσμάτων σε 42,8 ανά 100.000 κατοίκους εβδομαδιαίως.

Στην Περιφέρεια Ξάνθης ο δείκτης θετικότητας είναι αρκετά χαμηλότερος (1,59%), αλλά  ο κινητός μέσος όρος κρουσμάτων διαμορφώνεται σε υψηλά επίπεδα (43 ανά 100.000 κατοίκους εβδομαδιαίως).

Για τις κόκκινες περιοχές, προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, καθώς και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Στο ίδιο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη βρίσκονται η Αργολίδα, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Καβάλα. Για αυτές τις περιοχές ανακοινώθηκαν ήδη μέτρα μίνι Lockdown.

Πηγή: sofokleousin.gr