«Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στην Μαλαματίνα και τα δικαιώματα τους» τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή την απεργία των εργαζομένων της επιχείρησης στις 23 Μάη ενάντια στις απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία.

Σημειώνοντας πως «Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!», το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με όλους τους τρόπους για να πάρουν απάντηση κυβέρνηση και εργοδοσία.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ακόμη:

«Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στη Θεσσαλονίκη στις 23 Μάη Απεργούν. Απαιτούν να πάρει πίσω η εργοδοσία τις απολύσεις με τις οποίες επιδιώκει να επιβάλλει την τρομοκρατία για να μην σηκώνει κεφάλι ο εργάτης.

Για να περάσουν τα σχέδια της για κατάργηση των κατακτημένων δικαιωμάτων τους με την επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας. Με τον τρόπο αυτό δίνει απάντηση στις διεκδικήσεις του Σωματείου για να βελτιωθεί η ζωή των εργαζομένων. Θέλει να σπάσει το ενιαίο μέτωπο τους, την ενότητα τους. Θέλει οι παλιοί εργαζόμενοι να αμείβονται με τους προηγούμενους μισθούς και οι νεώτεροι με την αθλιότητα της ΕΓΣΣΕ, με τα ψίχουλα των 600 ευρώ.

Η επίθεση αυτή δεν πρέπει να περάσει. Οι εργαζόμενοι στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ σαν ένας άνθρωπος θα δώσουν την απάντηση τους στην εργοδοσία που έχοντας βασικό στήριγμα την κυβέρνηση της θέλει να αυγατίσει τα κέρδη της πάνω στη ζωή και τα δικαιώματα τους.

Καμιά απόλυση εργατών. Όλοι στη δουλειά με τα ίδια δικαιώματα, απαιτώντας αυξήσεις στους μισθούς, μείωση τους χρόνου εργασίας. Η συλλογική σύμβαση να έχει ισχύ για όλους τους εργαζόμενους.

Καλούμε τα συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με όλους τους τρόπους.

Είναι ανάγκη σήμερα να δυναμώσει ο αγώνας στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, να δυναμώσει η αντεπίθεση του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, να ριζώσει η οργανωμένη εργατική απάντηση και αλληλεγγύη παντού!

Κάθε αγώνας για διατήρηση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης.

Η εργοδοσία πρέπει να πάρει την απάντηση με το σύνθημα.

Ένας για όλους και όλοι για έναν

Στους ταξικούς αγώνες βρίσκεται η λύση! Με τους αγώνες μας θα απορρίψουμε τον εργασιακό Μεσαίωνα!»

Πηγή: sofokleousin.gr