Ένας από τους μακροβιότερους ανθρώπους στον κόσμο που επέζησαν από τη νόσο Covid-19 είναι ένας άνδρας 103 ετών από το Πακιστάν.

Ο υπεραιωνόβιος Αζίζ Αμπντούλ Αλίμ, κάτοικος ενός χωριού στην ορεινή βόρεια περιοχή Σιτράλ, πήρε εξιτήριο την περασμένη εβδομάδα από ένα ιατρικό κέντρο αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, αφού είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό στις αρχές Ιουλίου.
 

«Ανησυχούσαμε γι ‘αυτόν δεδομένης της ηλικίας του, αλλά εκείνος δεν ανησύχησε καθόλου», δήλωσε ο γιος του 103χρονου, Σοχαϊλ Άχμεντ σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Reuters από το χωριό του, κοντά στα σύνορα του Πακιστάν με την Κίνα και το Αφγανιστάν.

Ο Άχμεντ ανέφερε ότι ο πατέρας του δήλωσε πως έχει περάσει πολλά στη ζωή του και ότι ο κορωνοϊός δεν τον τρόμαξε. Ωστόσο, δεν του άρεσε να βρισκόταν σε απομόνωση.

Μαραγκός μέχρι τη δεκαετία του 1970, ο Αλίμ έχει εννέα γιους και κόρες, δήλωσε ο 50χρονος γιος του Άχμεντ, προσθέτοντας ότι ο πατέρας του είχε χωρίσει από την τέταρτη σύζυγό του και σήμερα είναι παντρεμένος με την πέμπτη του σύντροφο.

Το Πακιστάν έχει καταγράψει περισσότερα από 270.000 κρούσματα κορωνοϊού και 5.763 θανάτους.

Πηγή: sofokleousin.gr