Οι αρχές στην περιφέρεια Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας ανέφεραν σήμερα ότι άκουσαν τρεις ισχυρές εκρήξεις κοντά στην πρωτεύουσα της περιφέρειας και κάλεσαν τους κατοίκους να πάνε στα καταφύγια.

“Σημειώθηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις κοντά στο Λβιβ από την κατεύθυνση του Κριβκίτσι, τώρα υπάρχει προειδοποίηση για αεροπορική επιδρομή, επομένως μείνετε ψύχραιμοι και πηγαίντε στα καταφύγια”, έγραψε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μαξίμ Κοζίτσκι αναφερόμενος σε μια περιοχή στα ανατολικά προάστια της πόλης.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Ρόιτερς ότι είδαν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται από την βορειοανατολική πλευρά της πόλης. Η προέλευσή του ωστόσο δεν μπόρεσε να επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα.

44 βαριά τραυματισμένοι έχουν εγκλωβιστεί στο Τσερνιχίβ

Ο δήμαρχος της πόλης Τσερνιχίβ στη βόρεια Ουκρανία είπε σήμερα ότι 44 βαριά τραυματισμένοι άνθρωποι, ανάμεσά τους και τρία παιδιά, δεν μπορούν να μεταφερθούν σε ασφαλέστερες περιοχές για θεραπεία καθώς η πόλη έχει αποκοπεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η πόλη, η οποία βρίσκεται κοντά στο σύνορο με τη Λευκορωσία, είναι ουσιαστικά περικυκλωμένη, δήλωσαν χθες τοπικές αρχές και προειδοποίησαν ότι έχει καταστεί αδύνατο να απομακρυνθούν οι άμαχοι ή να φθάσει στην πόλη ανθρωπιστική βοήθεια καθώς μια γέφυρα, η οποία συνδέει την πόλη με την πρωτεύουσα της Ουκρανίας προς τον νότο έχει καταστραφεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Μιλώντας στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο ο δήμαρχος του Τσερνιχίβ, Βλαντισλάβ Ατροσένκο, είπε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για 44 τραυματίες που έχουν ανάγκη από επείγουσα θεραπεία.

“Δεν μπορούν να επιβιώσουν εδώ εξαιτίας της βαρύτητας των τραυμάτων τους, χρειάζεται επειγόντως να μεταφερθούν”, είπε.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι στην πόλη παραμένουν έως και 130.000 άνθρωποι χωρίς ρεύμα, θέρμανση ή προμήθειες πόσιμου νερού και ότι η πόλη βρίσκεται υπό σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν από τον πόλεμο ο πληθυσμός της πόλης ήταν περίπου 290.000 κάτοικοι.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις δηλώσεις του.

Πηγή: sofokleousin.gr