Η Ουκρανία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 19.893 νέων κρουσμάτων του κορονοϊού το 24ωρο που πέρασε, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Μαξίμ Στεπάνοφ, ενώ μέχρι στιγμής ο υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων που είχαν καταγραφεί σε μια ημέρα στη χώρα ανερχόταν σε 18.132 και είχε ανακοινωθεί στις 26 Μαρτίου.

Ο Στεπάνοφ επισήμανε επίσης ότι για τρίτη συνεχόμενη ημέρα καταγράφηκε ρεκόρ 433 θανάτων το περασμένο 24ωρο από την COVID-19, ενώ την προηγούμενη ημέρα ο αριθμός αυτών που έχασαν τη ζωή τους από την νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός ανερχόταν σε 421.

Ο Ουκρανός υπουργός Υγείας δεν διευκρίνισε πού αποδίδεται η αύξηση αυτή των νέων κρουσμάτων και θανάτων από την επιδημία. Αργά χθες Πέμπτη το βράδυ είχε δηλώσει ότι η Ουκρανία επιβεβαίωσε κάποια κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού που ταυτοποιήθηκαν πρώτη φορά στη Νότια Αφρική.

Ο Στεπάνοφ πρόσθεσε εξάλλου ότι 5.040 ασθενείς με COVID-19 εισήχθησαν σε νοσοκομεία το 24ωρο που πέρασε, σχεδόν ο ίδιος αριθμός με αυτόν της προηγούμενης ημέρας.

Η Ουκρανία έχει καταγράψει ως σήμερα συνολικά 1.711.630 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 33.679 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr