Η υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας υποστηρίζει ότι οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις ναρκοθέτησαν ορισμένες πολιτικές υποδομές στην ελεγχόμενη από τους αυτονομιστές επαρχία του Ντονέτσκ.

«Τα μέτρα αυτά στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη του κράτους μας και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για να κατηγορηθεί η Ουκρανία για τρομοκρατικές ενέργειες» ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η Υπηρεσία Αμυντικών Πληροφοριών της Ουκρανίας.

Η υπηρεσία προέτρεψε τους κατοίκους του Ντονέτσκ «να μην φύγουν από τα σπίτια τους και να μην χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς».

ΗΠΑ και Βρετανία κατηγορούν τη Ρωσία για τις κυβερνοεπιθέσεις

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία κατηγόρησαν σήμερα τη Ρωσία για τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον πολλών επίσημων ουκρανικών ιστοσελίδων και δύο δημόσιων τραπεζών.

Το Κρεμλίνο αρνείται κάθε ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές.

«Πιστεύουμε ότι το ρωσικό κράτος ευθύνεται για αυτές τις μεγάλες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ουκρανικών τραπεζών αυτήν την εβδομάδα», είπε η Αν Νόιμπεργκερ, σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα κυβερνοασφάλειας.

Τόσο η Νόιμπεργκερ όσο και το Φόρεϊν Όφις κατηγόρησαν τη ρωσική υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών, την GRU, για τις επιθέσεις αυτές.

Πηγή: sofokleousin.gr