Περίπου 14.500 άνθρωποι έχουν φθάσει τις τελευταίες ημέρες στην Ουκρανία για να πολεμήσουν, αντιδρώντας στην εισβολη της Ρωσίας, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Συνολικά 12.000 απ’ αυτούς είναι Ουκρανοί που επιστρέφουν και θέλουν να συμμετάσχουν στην εθνική αμυντική προσπάθεια, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Επιπλέον το Κίεβο αναμένει πολλούς ξένους να δηλώσουν εθελοντές για να σχηματισθεί μια διεθνής λεγεώνα.

Στη δήλωσή του, το ουκρανικό γενικό επιτελείο υποστηρίζει πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χάσει περισσότερους από 12.000 στρατιώτες από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Μόσχα είχε κάνει λόγο πριν από λίγες ημέρες για λιγότερους από 500 νεκρούς στρατιώτες, αλλά δεν έχει ανακοινώσει έκτοτε νέους αριθμούς. Το Κίεβο δεν έχει ανακοινώσει μέχρι τώρα κάποιον αριθμό για τις απώλειες στις τάξεις του. Οι αυτονομιστές του Ντονέτσκ μίλησαν χθες, Τρίτη, για 47 νεκρούς στις δυνάμεις τους.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, 49 ρωσικά αεροσκάφη, 81 ελικόπτερα και 317 άρματα μάχης έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές, όμως οι αριθμοί αυτοί δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.

Συνεχίζεται κανονικά η ηλεκτροδότηση, η υδροδότηση και η θέρμανση στο Κίεβο

Συνεχίζεται κανονικά η ηλεκτροδότηση, η υδροδότηση και η θέρμανση, ενώ οι τηλεφωνικές συνδέσεις λειτουργούν κανονικά, στο Κίεβο, δήλωσε σήμερα ο αντιδήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας Μίκολα Ποβορόζνικ σε τηλεοπτικά δίκτυα.

Οι αρχές ελπίζουν να απομακρύνουν πολύ περισσότερους ανθρώπους από τις κοινότητες που βομβαρδίζονται της Ιρπίν, Μπούτσα και Χοστόμελ στην περιφέρεια του Κιέβου.

“Έχουμε μέρη για να στεγάσουμε (πρόσφυγες), έχουμε τρένα για να στείλουμε κόσμο στα δυτικά”, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των ανθρώπων που θα μπορέσουν να βοηθήσουν οι αρχές να φύγουν.

Πηγή: sofokleousin.gr