Νέα καθήκοντα για την Κατερίνα Γκαγκάκη, η οποία ορίστηκε με απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας και Κοινωνίας των Πολιτών.
Στις αρμοδιότητές της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, οι δράσεις για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την προβολή της πόλης.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων:

«Ορίζουμε, δυνάμει της διάταξης του άρθρου 177 παρ. 1 στοιχ. α του Ν. 4635/2019 (ΦΕΚ Α’ 167/30.10.2019) σχετικά με τον αριθμό των Αντιδημάρχων της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, την κ. Αικατερίνη Δημητριάδου – Γκαγκάκη του Γεωργίου ως Αντιδήμαρχο Εξωστρέφειας και Κοινωνίας των Πολιτών και μεταβιβάζουμε σε αυτήν την άσκηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται ιδίως με την προώθηση της εξωστρέφειας του Δήμου, την προαγωγή της συνεργασίας με την Κοινωνία των Πολιτών και τη στήριξη των δράσεων με τους κοινωνικούς εταίρους, τις ομάδες, τους φορείς και συλλόγους.

Τις αρμοδιότητες της Αντιδημάρχου Αικατερίνης Δημητριάδου – Γκαγκάκη του Γεωργίου, όταν αυτή απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί η Αντιδήμαρχος κα Αλεξάνδρα (Αλεξία) Έβερτ – Αλβέρτη του Μιλτιάδη».

Η παραίτηση από την Τεχνόπολη

Υπενθυμίζεται πως η Κατερίνα Γκαγκάκη στις εκλογές του περασμένου Μαΐου εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων.  Είχε τη θέση υπευθύνου του τομέα Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, όσο και της προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Τεχνόπολης.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο, υπέβαλλε την παραίτηση της μετά τις αντιδράσεις για τα σεξιστικά σχόλια που έγιναν στο πάνελ της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα – όπου συμμετείχε – εναντίον της φοιτήτριας που έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και ασέλγειας στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ.

Το πάνελ της εκπομπής προσπάθησε να διακωμωδήσει το περιστατικό, ενώ μάλιστα, δεν παρέλειψε να προχωρήσουν και σε… αναπαράσταση. Τα όσα διαδραματίστηκαν στο τηλεοπτικό πάνελ του «ΣΚΑΪ» αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας και από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, είχε κάνει αποδεκτή την παραίτηση της από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις», για λόγους ευθιξίας. «Η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας συνεχίζει απρόσκοπτα. Καμία σκιά, καμία πολιτική εκμετάλλευση του έργου και της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει στην πόλη μας».

Πηγή: sofokleousin.gr