Σε «οργανωτικό αναβρασμό» βρίσκεται το ΜέΡΑ 25 καθώς τα νέα όργανα, η Κεντρική Επιτροπή και ο συντονιστής της όπως και η Πολιτική Γραμματεία που εξελέγησαν πρόσφατα, έχουν ήδη αρχίσει να λειτουργούν και ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι πρόωρες εκλογές θεωρούνται πολύ πιθανές. Σε πρώτη φάση όμως ο Γραμματέας του κόμματος Γ. Βαρουφάκης και οι συνεργάτες του, ετοιμάζονται για «τη μάχη του Προϋπολογισμού» στη βουλή, όπου θα «αποκαλύψουν την πραγματική κατάσταση της οικονομίας»

Σύμφωνα με αξιόπιστες κομματικές πηγές που μετέφεραν στο ΑΠΕ τις συζητήσεις, εκτιμήσεις και τις αναλύσεις που γίνονται στα όργανα του ΜέΡΑ 25 συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι «οι πληροφορίες στον τύπο ότι για την κυβέρνηση αποτελεί χρονικό ορόσημο η παραγωγή του εμβολίου για τον Covid-19 προκειμένου να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες – σε συνδυασμό με τα εκφυλιστικά φαινόμενα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – βρίσκουν το ΜέΡΑ25 σε «οργανωτικό αναβρασμό» μετά την εκλογή των νέων οργάνων, αλλά και γιατί «το κόμμα έχει αποκτήσει ισχυρή κοινωνική ραχοκοκαλιά σε όλη την Ελλάδα».

Όπως τονίζουν στελέχη του ΜέΡΑ25 ο Γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης έχει τονίσει πολλές φορές και έγκαιρα όλο αυτό το διάστημα ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει να προσφύγει σε εκλογές πριν το «5ο μνημόνιο» πριν δηλαδή όπως αναφέρουν, τα νέα επώδυνα για τον λαό μας «μέτρα που ετοιμάζουν η τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού».

Αιχμή του δόρατος της πολιτικής δράσης του ΜέΡΑ 25 θα είναι το επόμενο διάστημα η «μάχη του Προϋπολογισμού» καθώς για άλλη μια φορά «θα αποκαλύψει στη βουλή την πραγματικότητα της οικονομίας καθώς οι αλχημείες των αριθμών της κυβέρνησης δεν μπορούν να την κρύψουν». Όπως είχε τονίσει και από το βήμα της ΔΕΘ ο Γιάνης Βαρουφάκης «ο σοβαρός προγραμματισμός για μια χώρα σε μόνιμη κρίση πρέπει να θεμελιώνεται στην ορθή διάγνωση: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει συστημική αποτελμάτωση που οφείλεται στην μονιμοποιημένη χρεοκοπία κράτους και ιδιωτών, κι η οποία το 2020 εισέρχεται στη δεύτερη, συνεχόμενη, δεκαετία της.

Όμως, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, «η ορθή διάγνωση δεν αρκεί. Απαιτείται όραμα και σχέδιο. Και αυτό το ΜέΡΑ25 το παρουσίασε στην ΔΕΘ». Προσθέτουν ότι «οι απεγνωσμένες προσπάθειες της ολιγαρχίας με στημένες δημοσκοπήσεις να εμφανίσουν το ΜέΡΑ25 σε «στασιμότητα» διασκεδάζουν τα μέλη και τα στελέχη του κινήματος καθώς έρχονται σε πλήρη αναντιστοιχία με την πραγματικότητα – όπως και οι αριθμοί της οικονομίας που εμφανίζουν – και τονίζουν ότι σύμφωνα με τις δικές τους δημοσκοπήσεις το ΜέΡΑ25 κινείται κοντά «σε διψήφια ποσοστά» που όταν έρθει η ώρα της κάλπης θα επιβεβαιωθούν.

Πηγή: sofokleousin.gr