Αυξάνει το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της στον ΟΠΑΠ η Allwyn του Τσέχου δισεκατομμυριούχου Karel Komárek, που είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία διαχείρισης λοταριών και ιντερνετικού στοιχηματυσμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εξαγοράζοντας το μερίδιο μειοψηφίας που κατείχε η Yeonama Holdings στην SAZKA Delta AIF, μέτοχο του ΟΠΑΠ, η Allwyn απέκτησε πρόσθετο ποσοστό του ΟΠΑΠ, αυξάνοντας τη συνολική άμεση και έμμεση συμμετοχή της από 41,2% σε 48,1%.

Το τίμημα ανέρχεται σε 327,4 εκατ. ευρώ. Λαμβανομένου υπόψη του καθαρού χρέους και του κεφαλαίου κίνησης της SAZKA Delta, η συμφωνία παρουσιάζει premium άνω του 10% σε σχέση με την τρέχουσα μετοχική τιμή του ΟΠΑΠ.

Η εξαγορά θα καλυφθεί με διαθέσιμα μετρητά, συμπεριλαμβανομένων των διαθεσίμων από την πρόσφατη έκδοση ομολόγων  600 εκατ. ευρώ που πραγματοποίησε η Allwyn.

Η Allwyn είναι μία από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τυχερών παιγνίων στην Ευρώπη, με παρουσία σε Ελλάδα, Αυστρία, Τσεχία, Κύπρο και Ιταλία. Τα ετήσια έσοδα της προβλέπεται ότι θα ανέλθουν φέτος σε 1,5 δισ. ευρώ και τα EBITDA θα είναι της τάξεως των 900 εκατ.

Πηγή: sofokleousin.gr