Σε ομολογία του μεγάλου  λάθους, που έγινε στη Θεσσαλονίκη με τους εορτασμούς του Αγίου Δημητρίου προχώρησε σήμερα (5/1) ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, θέλοντας να δικαιολογήσει την κυβερνητική απόφαση να μείνουν κλειστοί οι ναοί τα Θεοφάνεια. 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ δήλωσε: «Θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης… Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή».

Επίσης, ο υπουργός  άφησε  αιχμές για την τότε διαχείριση της κατάστασης από την εκκλησία λέγοντας ότι «κατά την ημέρα αυτή συνέρρεαν οι πιστοί, δεν μπόρεσε η εκκλησία να ελέγξει τη συρροή και μετά η Θεσσαλονίκη έγινε η πόλη που θρήνησε τα περισσότερα θύματα. Αυτή η εικόνα του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, προβαλλομένη στην εικόνα των Θεοφανείων που είναι μια πάνδημη, πανηγυρική λειτουργία μας οδήγησε στο lockdown».
 

Πηγή: sofokleousin.gr