Δέσμευση της Ελλάδας σε ένα διαπραγματευτικό πλαίσιο για να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές, ζήτησε απόψε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ.

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΡ, υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ομέρ Τσελίκ σε ερώτηση σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διερευνητικές, απάντησε ότι «ο  μηχανισμός των επαφών δεν λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά», για να υποδείξει την Ελλάδα ως υπεύθυνη για αυτό.

«Η Αθήνα κατηγορεί πάντα την Τουρκία, αλλά οι διερευνητικές συνομιλίες σταμάτησαν όταν η Ελλάδα έφυγε από το τραπέζι πριν από χρόνια. Αν (η Αθήνα) επιθυμεί να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να βρούμε ειλικρινά λύση, θα πρέπει να φέρει μαζί όλους τους φακέλους. Δεν έχουμε πραγματοποιήσει ποτέ διερευνητικές συνομιλίες για να συζητήσουμε ένα μόνο ζήτημα. Κι η Ελλάδα αυτό το εκμεταλλεύεται. Εάν η Ελλάδα δεσμευτεί σε ένα περιεκτικό διαπραγματευτικό πλαίσιο, ώστε οι διερευνητικές επαφές να πραγματοποιηθούν βάσει συγκεκριμένου πλαισίου, η Τουρκία φυσικά και θα υποστηρίξει τη διπλωματία και τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία.

Πηγή: sofokleousin.gr