Σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών, που ανήλθε σε 154,2 εκατ. ευρώ το 2021, παρά τις σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, παρουσίασε ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ.

Σύμφωνα με την ετήσια ενημέρωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για τα αποτελέσματα χρήσης έτους 2021, που πραγματοποιήθηκε μέσω teleconference παρουσία της CFO κας Li Jin με τη συμμετοχή 24 αναλυτών και εκπροσώπων χρηματιστηριακών εταιρειών, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας σημείωσε την υψηλότερη κερδοφορία στην ιστορία της.

Συγκεκριμένα, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, η διακίνηση οχημάτων και η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη παρουσίασαν αξιοσημείωτες αυξήσεις, ταυτόχρονα με τη σημαντική ανάκαμψη του τομέα της κρουαζιέρας.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 49,2 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους σε 36,8 εκατ. ευρώ. Το προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή ανήλθε σε 0,63 ευρώ αυξημένο κατά 57,5% σε σχέση με το 2020 (0,40 ευρώ).

Όπως επισημάνθηκε, η διοίκηση της Εταιρείας συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τη συστηματική και στοχευμένη δραστηριοποίηση στον λιμένα με στόχο ο Πειραιάς να βρίσκεται διαχρονικά ανάμεσα στα καλύτερα και αποτελεσματικότερα λιμάνια στον κόσμο και συγχρόνως να μεγαλώνει η αξία της εταιρείας προς όφελος των μετόχων της.

Πηγή: sofokleousin.gr