Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται από χθες βράδυ στην Κεφαλονιά ενώ οι φλόγες απείλησαν το χωριό Καπανδρίτι με τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, να δίνει εντολή για εκκένωση του χωριού. Η δημοτική αρχή σύμφωνα με το ΑΠΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε τη νύχτα, προέτρεψε τους κατοίκους του χωριού «να απομακρυνθούν» άμεσα για λόγους «προστασίας της ζωής και της υγείας τους». Στην ανακοίνωση επίσης επισημαίνονταν πως «έχουμε γίνει αποδέκτες πολλαπλών εμπρηστικών επιθέσεων. Κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις άσχημες καιρικές συνθήκες  και να κάψουν τις περιουσίες και τα σπίτια μας».

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της ιστοσελίδας kefalonikanews apoixos.com, περίπου στις 3 τα ξημερώματα οι κάτοικοι επέστρεψαν και πάλι στα σπίτια τους καθώς ο κίνδυνος για το χωριό είχε περάσει.

Τις πρώτες πρωινές ώρες έφτασαν ενισχύσεις από την Αθήνα. Με ειδική πτήση της Sky Express, αφίχθησαν στην Κεφαλονιά 48 πυροσβέστες, ενώ με ειδικό δρομολόγιο από το λιμάνι της Κυλλήνης έφθασαν στον Πόρο 11 πυροσβεστικά οχήματα.

Συνολικά, 102 πυροσβέστες επιχειρούν στη νησί με 21 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με τους κατοίκους ξέσπασαν νέες εστίες φωτιάς στην περιοχή του Ελειού, σε Καπανδρίτι, Αγία Ειρήνη και Καμπιτσάτα.

Πηγή: sofokleousin.gr