Όλο και πιο κοντά στην επιβολή ολικού lockdown βρίσκεται η Γερμανία, καθώς η υγειονομική κατάσταση στη χώρα, λόγω της πανδημαίας, χειροτερεύει μέρα με την μέρα. Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ προειδοποίησε ότι τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία «δεν είναι επαρκή» απέναντι στην «δραματική κατάσταση» που έχει προκαλέσει η αναζωπύρωση της επιδημίας της Covid-19, σύμφωνα με πηγές του κόμματός της.

Με την σημερινή εξέλιξη και τα καθημερινά ρεκόρ των κρουσμάτων, η υγειονομική κατάσταση «θα είναι χειρότερη από ό,τι έχουμε γνωρίσει» μέχρι σήμερα, προειδοποίησε η Αγγελα Μέρκελ απευθυνόμενη σε στελέχη της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU), σύμφωνα με πηγή του κόμματος.

Οι Γερμανοί «θα είναι εμβολιασμένοι, ή θα έχουν ιαθεί ή θα είναι νεκροί» μέχρι το τέλος του χειμώνα, είχε προειδοποιήσει προηγουμένως ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν.

«Είναι προφανές ότι μέχρι το τέλος του χειμώνα θα είναι εμβολιασμένοι, ιαθέντες ή νεκροί» εξαιτίας της διάδοσης της παραλλαγής Δέλτα που είναι «πολύ, πολύ μολυσματική», είπε ο γερμανός υπουργός Υγείας , καλώντας και πάλι τους Γερμανούς να εμβολιασθούν «επειγόντως» απέναντι στην έκρηξη των κρουσμάτων της Covid τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε lockdown η Αυστρία

Η Αυστρία βρίσκεται από σήμερα σε ολικό, εθνικό lockdown, καθιστώντας, μάλιστα, υποχρεωτικό τον εμβολιασμό του πληθυσμού από την 1η Φεβρουαρίου.  Το lockdown θα διαρκέσει μέχρι την 13η Δεκεμβρίου και η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί  από την αυστριακή κυβέρνηση σε 10 ημέρες.

Πηγή: sofokleousin.gr