Ο ρυθμός των θανάτων στην Ολλανδία αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά το 2020 εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Στατιστικής της χώρας.

Μέχρι την περασμένη εβδομάδα 162.000 θάνατοι είχαν καταγραφεί στην Ολλανδία των 17 εκατομμυρίων κατοίκων, 13.000 περισσότεροι από το αναμενόμενο σε μία κανονική χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας. «Τέτοια αύξηση του αριθμού των θανάτων έχει να καταγραφεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Περί τους 9.000 περισσότεροι άνθρωποι πέθαναν κατά την διάρκεια του πρώτου κύματος της επιδημίας, από τις αρχές του Μαρτίου μέχρι τις αρχές του Μαΐου, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Στατιστικής, ενώ 6.000 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν από την έναρξη του δεύτερου κύματος στα μέσα του Σεπτεμβρίου.

Ο αριθμός των θανάτων ήταν χαμηλότερος κατά τις υπόλοιπες εβδομάδες.

Συνολικά, 770.400 κρούσματα έχουν αναφερθεί στην Ολλανδία από την έναρξη της επιδημίας. Εχει επισήμως καταγραφεί ότι περισσότεροι από 11.000 ασθενείς κατέληξαν εξαιτίας της νόσου Covid-19.

Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων είναι πιθανόν να είναι σημαντικά υψηλότερος, καθώς λόγω έλλειψης διαγνωστικών μέσων και δυνατοτήτων των εργαστηρίων, μόνο οι σοβαρά ασθενείς πέρασαν από διαγνωστικά τεστ κατά τους πρώτους μήνες της επιδημίας.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr