Την ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» της μελέτης ενός από τα μεγαλύτερα έργα που έχει αιτηθεί ο Δήμος Μεταμόρφωσης, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Στράτος Σαραούδας. Πρόκειται για μια ολική ανάπλαση που θα πραγματοποιηθεί στο εμπορικό κέντρο της πόλης, αλλά και τη διάνοιξη δρόμων, την κατασκευή νέων δημοτικών κτιρίων, καθώς και επισκευές στον παλαιό και ιστορικό ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει:

  1. Τη συνολική ανάπλαση του εμπορικού τριγώνου της πόλης, με πλατείες, δρόμους, παιδικές χαρές, πεζοδρόμια και διάφορα άλλα μικρότερα έργα.
  2. Τη χρηματοδότηση των μελετών για α) την επισκευή του παλιού ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, β) την κατασκευή δύο νέων δημοτικών κτιρίων στις οδούς Μιαούλη και Πίνδου, γ) τη χρηματοδότηση για διανοίξεις δρόμων.

«Και αυτό είναι μόνο αρχή, καθώς αναμένουμε την έγκριση προσθέτων χρηματοδοτήσεων», δήλωσε ακόμη ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε «έργα τα οποία σε συνδυασμό με την τοποθέτηση φωτισμού LED σε όλη την πόλη, την επικείμενη αγορά του κτήματος Κουτσουμπέλη, τον κόμβο του Ράλλη, τα Ηχοπετάσματα στη Νέα Ζωή και τα αντιπλημμυρικά έργα, με χρηματοδότηση αυτή τη φορά της Περιφέρειας Αττικής, αλλάζουν ριζικά την Μεταμόρφωση».

Πηγή: sofokleousin.gr