«Αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι με συγκεκριμένες πολιτικές να απαντά στα υπαρκτά προβλήματα της κοινωνίας. Είναι πάνω από 7-8 φορές, από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα, που έχει αναφερθεί ο πρωθυπουργός και κυβερνητικά στελέχη, στην πολιτική για τη στέγη. Επεξεργαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα δώσει ρεαλιστικές, ουσιαστικές, εφαρμόσιμες απαντήσεις σε ένα μεγάλο πρόβλημα που αφορά την ελληνική κοινωνία, κυρίως την νέα γενιά, τα παιδιά που σπουδάζουν, τα ζευγάρια που προσπαθούν να φτιάξουν οικογένεια. Ένα κομμάτι του σχεδίου μας είναι αυτά που υπάρχουν στο χθεσινό νομοσχέδιο και το υπόλοιπο σχέδιο θα ξεδιπλωθεί το επόμενο διάστημα. Πιστεύουμε ότι είναι καλά προετοιμασμένο και μελετημένο ώστε να δώσει επαρκείς απαντήσεις σε ένα μεγάλο πρόβλημα που αφορά την νέα γενιά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για την πολιτική της κυβέρνησης για την στέγη.

Για την ενεργειακή κρίση αφού σημείωσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τα νοικοκυριά, τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις προκειμένου να μετριαστούν οι συνέπειες των πρωτόγνωρων, όπως χαρακτηριστικά είπε, ανατιμήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια πρόσθεσε «παράλληλα με την ενεργοποίηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας επεξεργαζόμαστε και το δικό μας εθνικό σχέδιο που θα έρθει να προστεθεί και να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη στήριξη και ανακούφιση στην ελληνική κοινωνία σε ότι αφορά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος».

«Αναμένουμε ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, ευρωπαϊκή δράση άμεσα και αν αυτό δεν γίνει η χώρα θα εφαρμόσει το δικό της εθνικό σχέδιο που θα προσθέσει νέες πολιτικές στήριξης προς την ελληνική κοινωνία» είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπογράμμισε ότι προφανώς και προβληματίζει την κυβέρνηση η αδυναμία του κόσμου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του σε ότι αφορά το ρεύμα. «Και για αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην φτάνει ο κόσμος στο σημείο να μην μπορεί να πληρώσει το λογαριασμό του ρεύματός του. Το ζήτημα των ανατιμήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και αυτό αποτυπώνει και η ενεργοποίησή μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και το σχέδιο που επεξεργαζόμαστε ώστε για τον καταναλωτή να υπάρχει μια ακόμη αποτελεσματική απάντηση σε αυτές τις ανατιμήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η ελληνική κοινωνία» είπε.

Ανέφερε δε ότι η επεξεργασία του σχεδίου της κυβέρνησης για την περαιτέρω αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην ενέργεια γίνεται παράλληλα με τις διεργασίες σε επίπεδο ΕΕ.

Ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στην τιμή του ρεύματος σημείωσε ότι υπήρξε πολύ πρόσφατα μια έρευνα ενός ανεξάρτητου οργανισμού που έδειχνε ότι η χώρα μας σε ότι αφορά την τιμή του ρεύματος στον καταναλωτή είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο πολύ καλύτερα από την Ισπανία και την Πορτογαλία. «Υπάρχουν περίπου 15 χώρες που ο καταναλωτής πληρώνει το ρεύμα πολύ ακριβότερα. Έχουμε αυτή την τιμή εξαιτίας του γεγονότος ότι η κυβέρνηση στηρίζει σταθερά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις σταθερά από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα. Μόνο τον Απρίλιο έχει διαθέσει 1,2 δις. ευρώ» ανέφερε προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επεξεργασία σχεδίου και ευρωπαϊκής απάντησης και νέας ελληνικής πρωτοβουλίας που θα προστεθεί σε όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Επιπλέον δήλωσε ότι το χαρακτηριστικό των μέτρων στήριξης της ελληνικής κοινωνίας είναι ότι αποφασίζονται με σωφροσύνη και σύνεση για να μην μπει σε ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες η ελληνική οικονομία ενώ ανέφερε ότι κανένας φόρος που έχει καταργηθεί από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν πρόκειται να επανέλθει.

Για την στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε «δεν έχει αλλάξει τίποτα σε ότι αφορά τη στάση της χώρας μας απέναντι στις προκλητικές και παράνομες κινήσεις της Τουρκίας είτε αυτές εκδηλώνονται με υπερπτήσεις είτε εκδηλώνονται με προκλητική ρητορική».

Για τις αυξήσεις των μισθών ό κ. Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση με κάθε ευκαιρία επισημαίνει ότι οι μισθοί στη χώρα πρέπει να ανεβούν. «Σειρά επιχειρήσεων φαίνεται να έχει κέρδη, πάντοτε πιστεύουμε ότι μέρισμα από την ανάπτυξη πρέπει να έχουμε όλοι. Αυτή την απάντηση πρέπει να δώσουμε στους εργαζόμενους και κυρίως στην νέα γενιά που ταλαιπωρείται από αλλεπάλληλες κρίσεις» είπε.

Σχολιάζοντας δήλωση του κ. Σπίρτζη περί ανθελληνικής ελληνικής στάσης δήλωσε «το να είσαι με την ελευθερία και τη δημοκρατία δεν μπορεί να θεωρηθεί ανθελληνικό, όταν ο ελληνισμός διαχρονικά πορεύτηκε με αυτές τις αρχές, με αυτή την ηθική με αυτές τις αξίες. Με αυτές τις αρχές ορθώσαμε το ανάστημα μας όταν προσπάθησαν να μας αφανίσουν».

«Όταν στέκεσαι στη σωστή πλευρά της ιστορίας όταν είσαι με το δίκαιο, κάνεις το σωστό και πρέπει να έχεις την παρρησία να το λες καθαρά, ειλικρινά και χωρίς αστερίσκους, υποσημειώσεις και μισόλογα. Όταν δολοφονούνται άμαχοι, παιδιά, όταν καταστρέφονται χώρες, όταν παραβιάζονται σύνορα δεν μπορεί να ψάχνεις τρόπους και τεχνάσματα για να μην μιλάς καθαρά» πρόσθεσε.

Για την χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊο υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί πάντοτε τις οδηγίες των ειδικών και παρατηρεί την τάση που ακολουθείται σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. «Δεν κάνει η Ελλάδα κάτι ξεχωριστό, ίσα- ίσα το κάνει με πιο προσεγμένα και μετρημένα βήματα πάντοτε» είπε.

Τέλος για την στάση του ΚΙΝΑΛ στο αίτημα για άρση ασυλίας του κ. Πολάκη είπε «απευθύνετε την ερώτηση στο ΚΙΝΑΛ γιατί επέλεξε να προστατεύσει τον κ. Πολάκη χθες».

Πηγή: sofokleousin.gr