Δύο ήταν οι λόγοι που η κυβέρνηση προχώρησε στην απόφαση για την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών,με την απειλή διοικητικού προστίμου 100 ευρώ τον μήνα σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.  

«Τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε εξαντλήσει κάθε μέθοδο πειθούς για να πείσουμε τους συμπολίτες μας κυρίως αυτής της κατηγορίας να εμβολιαστούν»  εξήγησε ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στο Mega.

«Το Νοέμβριο υπήρξε μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα. Οι συμπολίτες μας από αυτή την κατηγορία ανταποκρίθηκαν λιγότερο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ενόψει της Όμικρον δεν υπήρχε περιθώριο πια να μην πάρουμε αυτή τη  σκληρή απόφαση και απόφαση ευθύνης στον άξονα της υπευθυνότητας σε ώρες κρίσιμες», σημείωσε.

Ο δεύτερος «έχει να κάνει με την εικόνα που έχουμε τα στοιχεία που έρχονται όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τα νοσοκομεία, από τις ΜΕΘ, από ανθρώπους που διασωληνώνονται και από τους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους» είπε ο κ. Οικονόμου. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών ανήκει στην κατηγορία των ανεμβολίαστων και στην κατηγορία των συμπολιτών μας που είναι 60 ετών και πάνω» επεσήμανε.

 «Η υποχρεωτικότητα για να έχει αντίκρισμα πρέπει να συνδέεται και με ορισμένες κυρώσεις. Εδώ η κύρωση δεν έχει να κάνει με μια αντίστοιχη στέρηση, ούτε ζητάς σε κανέναν να δώσει εξετάσεις, ούτε του ζητάς να υποβληθεί σε καμία δοκιμασία εμβόλιο δωρεάν δίνεις σε όλους» τόνισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε λέγοντας πως «η μάχη για να μείνει η οικονομία και η κοινωνία ανοιχτή, να συνεχιστεί η εμβολιαστική κάλυψη και να προστατευτεί το Ε.Σ.Υ».

Πηγή: sofokleousin.gr