Στη διαχειρίστρια εταιρεία της Αττικής Οδού επιρρίπτει η κυβέρνηση τις ευθύνες για το κυκλοφοριακό “έμφραγμα”  και για τον εγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών και επιβατών.

Η εταιρεία αντιτείνει ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή – με ευθύνη της Τροχαίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη -δεν απαγορεύτηκε η κυκλοφορία βαρέων φορτηγών στον κλειστό αυτοκινητόδρομο, όπως γίνεται κατά κανόνα σε περιπτώσεις σφοδρής κακοκαιρίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι «η διαχείριση του δρόμου της Αττικής Οδού με ευθύνη της εταιρείας κατέρρευσε από την πρώτη στιγμή. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυσκολία να αναλαμβάνει τις ευθύνες της και θα το κάνει. Θα αποδοθούν όμως και οι ευθύνες άλλων άλλων που είχαν εγγυηθεί ότι οι δρόμοι θα μένουν ανοιχτοί, πράγμα που δεν έγινε».

Ο κ. Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης αγωγής κατά της διαχειρίστριας εταιρείας της Αττικής Οδού και καταβολής αποζημιώσεων στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν.

Ερωτηθείς αν το κράτος θα καταθέσει αγωγή, απάντησε πως «ό,τι πρέπει να γίνει, για τις κυρώσεις που πρέπει αποδοθούν, για τον κόσμο που ταλαιπωρήθηκε και του οφείλουμε να αποζημιωθεί, θα γίνει με όλους τους τρόπους και τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας».

Πηγή: sofokleousin.gr