Ανοιχτό μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα», επισημαίνοντας όλα εξετάζονται, όπως υπογράμμισε ότι υπάρχει προβληματισμός για την εφαρμογή του μέτρου.

Σε 10-15 ημέρες θα δοθεί το επίδομα ακρίβειας, είπε συμπληρώνοντας ότι το μέτρο δικαιούνται ευάλωτα νοικοκυριά, χαμηλοσυνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία και δικαιούχοι του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, κάτι που άφησε χθες ανοιχτό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι πάντα υπάρχουν όπλα πάνω στο τραπέζι, ωστόσο στην κυβέρνηση υπάρχουν προβληματισμοί σχετικά με την εφαρμογή αυτού του μέτρου.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου ο πρώτος προβληματισμός είναι εάν θα φτάσει η μείωση στους καταναλωτές ή θα χαθεί στους ενδιάμεσους.Επίσης, είπε ότι η μείωση του ΦΠΑ θα ήταν ένα οριζόντιο μέτρο, ενώ η κυβέρνηση προκρίνει τα στοχευμένα μέτρα.

Επιπλέον, είπε ότι κάτι τέτοιο θα μείωνε τα κρατικά έσοδα, με αποτέλεσμα να λείψουν πόροι από άλλες δράσεις όπως πχ η περαιτέρω στήριξη των παραγωγών.

Πηγή: sofokleousin.gr