Ολοκληρώθηκε η ιδιωτική επίσκεψη στην Κομοτηνή του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αναχώρησε οδικώς για την Αλεξανδρούπολη και από εκεί αεροπορικώς για την Αθήνα όπου αύριο θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Παρά τους χαμηλούς τόνους, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στην Ελλάδα για μία ακόμα φορά έθεσε θέμα μειονότητας.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου που μετέβη στην Κομοτηνή με πομπή 16 οχημάτων, επισκέφτηκε το Τουρκικό Προξενείο, όπου έγινε δεκτός από τον πρόξενο Μουράτ Ομέρογλου και τους δύο ψευδομουφτήδες, Ιμπραήμ Σερίφ της Κομοτηνής, και Αχμέτ Μετέ της Ξάνθης. Σε αυτή τη συνάντηση παρίστατο ο Λεβέντ Σαδίκ, γιος του πρώην βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ ο οποίος θεωρείται πρόσωπο με ιδιαίτερη σημασία για την Τουρκία στην περιοχή.

Στη συνέχεια ο Τούρκος υπουργός πήγε στο Μειονοτικό σχολείο «Τζελάλλ Μπαγιάρ» όπου συνομίλησε με μαθητές και καθηγητές.

Μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας του παρέθεσαν γεύμα στο χωριό Θάμνα, του δήμου Ιάσμου Ροδόπης όπου, κατά πληροφορίες, προσκλήθηκαν μειονοτικοί βουλευτές και επισκέφθηκε τον τάφο του πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ, όπου κατέθεσε στεφάνι, τελέστηκε προσευχή και φύτεψε ένα πλατάνι.

Πηγή: sofokleousin.gr