Οι φιλορώσοι αυτονομιστές κατηγόρησαν σήμερα τις ουκρανικές δυνάμεις ότι σκότωσαν πέντε αντάρτες μαχητές, ενώ το Κίεβο από την πλευρά του υποστηρίζει ότι ένας στρατιώτης του σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό, λίγες μόλις ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

Οι αρχές της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LNR) υποστηρίζουν ότι «μια ομάδα (Ουκρανών) δολιοφθορέων» διείσδυσε στα εδάφη των αυτονομιστών και σκότωσε «βάρβαρα» πέντε μαχητές, με μια σφαίρα στο κεφάλι.

«Το Κίεβο ξανάρχισε την πρακτική της παραβίασης της εκεχειρίας και του τρόμου», αναφέρεται στην ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο των αυτονομιστών.

Ο ουκρανικός στρατός απέρριψε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για μια βίαιη σύρραξη μεταξύ αυτονομιστών μαχητών. «Αφού κατανάλωναν για μεγάλο χρονικό διάστημα αλκοολούχα ποτά» ξέσπασε καυγάς μεταξύ τους που κατέληξε σε ανταλλαγή πυρών κοντά στο χωριό Γκολουμπίφσκε, στην περιοχή του Λουγκάνσκ, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο στρατός. Ο ένας από τους αυτονομιστές αντάρτες σκότωσε τους συντρόφους του και κατόπιν αυτοκτόνησε.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση ο στρατός αναφέρει ότι ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του στα νότια του Ντονέτσκ από πυρά των αυτονομιστών.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ Βλαντίμιρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν πρόκειται να συναντηθούν στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη και η Ουκρανία είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν.

Πηγή: sofokleousin.gr