Ξεκινούν από την Τετάρτη 19 Μαΐου οι εγγραφές και επανεγγραφές στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ, οπότε και οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις.

Οι αιτήσεις για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 26 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΒΝΣ) του ΟΑΕΔ για τη σχολική χρονιά 2021- 2022 μπορούν να γίνονται έως και την Τετάρτη, 30 Ιουνίου στις 23:59.

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του ΟΑΕΔ λειτουργούν από 1η Σεπτεμβρίου έως 31η Ιουλίου, από τις 6:45 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ. (Δευτέρα έως Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη-νήπια από 8 μηνών (την 1η Σεπτεμβρίου 2021) έως 4 ετών. Εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που εξασφαλίζει την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών. Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά (με προτεραιότητα τα παιδιά με γονείς χαμηλού εισοδήματος) και κοινωνικά (παιδιά πολύτεκνων, ορφανά, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, παιδιά αναπήρων, κλπ).

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το έτος 2020:

  •     είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ) ή
  •     έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  •     έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή
  •     συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Πηγή: sofokleousin.gr