Στα γραφεία του ΟΑΕΔ βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, όπου συναντήθηκε με το Διοικητή του Οργανισμού Σπύρο Πρωτοψάλτη, προκειμένου να συζητήσουν για δύο νέα προγράμματα επιδότησης εργασίας που δημιουργήθηκαν από τον Οργανισμό, συνολικού προϋπολογισμού 92.000.000 €.

Μαζί με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Αντιπρόεδρος Κώστας Μαμουλής, ο Γραμματέας Οργανωτικού Ορφέας Γεωργίου και η πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αττικής Κατερίνα Ακριτίδη.

Στις 22 Ιουλίου ξεκίνησαν οι αιτήσεις επιχειρήσεων για δύο προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ με συνολικά 11.500 νέες θέσεις εργασίας για νέους ανέργους και επιδότηση 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους.

Συγκεκριμένα:

  • Το νέο Πρόγραμμα Πτυχιούχων Ανέργων 22-29 ετών με 3.500 νέες θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, διάρκειας 10 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα 750€ μηνιαία.
  • Το βελτιωμένο και ενισχυμένο Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων 18-29 ετών, οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας, με 8.000 νέες θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, αλλά αυξάνεται σε 15 μήνες για τους μακροχρόνια ανέργους και τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 500 € στα 750 € μηνιαία.

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης ανέφερε: «Ο ΟΑΕΔ θέλει να ακούει τους νέους και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Η ΟΝΝΕΔ σήμερα κατέθεσε συγκεκριμένες και στοχευμένες προτάσεις για σχεδιασμό προγραμμάτων απασχόλησης για νέους ανέργους και άνοιγμα περισσότερων θέσεων εργασίας».

Πηγή: sofokleousin.gr