Απέσυρε την τροπολογία για το επίδομα στους αστυνομικούς ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης, παραδεχόμενος πως είναι απολύτως κατανοητή η κριτική, ο θυμός και η οργή των πολιτών  για τα ακραία κρούσματα αστυνομικής βίας από ακροδεξιούς θύλακες, με την ανοχή και πολλές φορές με τις εντολές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως σημειώνει ο τομεάρχης, έχει αναδείξει σε κάθε περίπτωση τέτοια φαινόμενα, αλλά και ειδικά, ανέδειξε «όσα τραγικά συνέβησαν την ημέρα μνήμης της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, με γενικευμένα και απαράδεκτα γεγονότα που προσβάλουν την μνήμη του, τη δημοκρατία, τη νεολαία και τη δημοκρατική παράδοση του ελληνικού λαού».

Όσον αφορά το αστυνομικό σώμα, σημείωσε ταυτόχρονα πως ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία οφείλει να αντιμετωπίζει την πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών ως εργαζόμενους με στολή, που διαφωνούν με τον αντιδημοκρατικό κατήφορο, του δόγματος «Τρόμος και Πάταξη», που έχει εγκαθιδρύσει το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη.

Σχολιάζοντας τις τέσσερις τροπολογίες, ο Χρ. Σπίρτζης υπενθυμίζει πως οι τρεις εξ αυτών έχουν σκοπό να «χτυπήσουν» την έλλειψη διαγνωστικών τεστ στα σωφρονιστικά καταστήματα και την Ελληνική Αστυνομία, την προαιρετική διαμονή των φοιτούντων στις Σχολές της Αστυνομίας και τη μεταφορά ασθενών σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και όχι από την Ελληνική Αστυνομία.

Όσο για την επίμαχη τέταρτη τροπολογία, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των αστυνομικών στο ύψος του ενός μισθού, αυτή αποσύρθη  έπειτα από «σωστή κριτική και δίκαιες διαμαρτυρίες συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων ότι δεν έχουν κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχες τροπολογίες για έκτακτο βοήθημα».

Κατόπιν αυτής της παραδοχής, ο Χρ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι θα επανακαταθέσει την τροπολογία σε μετέπειτα νομοσχέδιο, υπό νέα μορφή όπου θα συμπεριλαμβάνεται το σύνολο των εργαζομένων που «δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης».

Πηγή: sofokleousin.gr