Την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) υπέβαλε ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στα social media.

Στην ανακοίνωση της παραίτησής του κατηγορεί τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρη  Γερακαράκο, υποστηρίζοντας πως υπήρξαν επανειλημμένες προσωπικές επιθέσεις σε βάρος του και συνεχείς απόπειρες διαπόμπευσής του εκ μέρους της διοίκησης της ΠΟΑΣΥ, με «αποτέλεσμα δυστυχώς σοβαρών κινδύνων για την ασφάλεια την δίκη μου και της οικογένειας μου από ακραίες ομάδες που για μια ακόμα φορά επιτέθηκαν στο σπίτι που διαμένουν τα παιδιά μου δημιουργώντας τους αναίτια τρόμο και ταραχή». Η αναφορά του αφορά στα μέλη του Φεμινιστικού Τομέα του Ρουβίκωνα, που πέταξαν μπογιές στην είσοδο της οικίας του. 

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του Σταύρου Μπαλάσκα το αρχηγείο της ΕΛΑΣ είχε διατάξει ΕΔΕ σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και προκάλεσαν σάλο. Ο συνδικαλιστής, σχολιάζοντας την ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, τον είχε χαρακτηρίσει «βλάκα» καθώς όπως είπε «αν είχε πάρει τηλέφωνο την αστυνομία αμέσως μετά την πράξη θα παρέμενε στη φυλακή λιγότερο από πέντε χρόνια, καθώς το έγκλημα θα θεωρείτο εν βρασμώ». 

Πηγή: sofokleousin.gr