Ο 47χρονος ψευτογιατρός, που κατηγορείται για τον θάνατο δύο παιδιών και ενός 76χρονου, εκμεταλλευόμενος την παρουσία του σε υψηλούς κύκλους της αθηναϊκής κοινωνίας φέρεται να εξαπάτησε και τον μεγαλοεπιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, αποσπώντας του ποσά άνω των 40 εκατ. ευρώ!

Το μεγάλο κόλπο του ψευτογιατρού αποκαλύπτει η εφημερίδα «Real News», με τίτλο «Ο Κοντοµηνάς, η Κοντολίζα και ο… Κοντός!», παρουσιάζοντας σημεία της μήνυσης του Δ. Κοντομηνά για απάτη, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς είχε υποσχεθεί στον επιχειρηματία μέχρι και συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ!  

Μεταξύ άλλων, ο επιχειρηματίας αναφέρει στη μήνυση:

  • «Το 2005 μου εξέθετε ότι προγραμμάτιζε συνάντησή μου με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ».      
  • «Για την ασφάλεια των υψηλών προσώπων που θα με επισκέπτονταν στην Ελλάδα αγόρασα συνολικά 7 θωρακισμένα αυτοκίνητα, τζιπ και λιμουζίνες, αξίας 2,5 εκατ. ευρώ». 
  • «Μου παρέδωσε πένα με χαραγμένη προσωπική αφιέρωση του Προέδρου Τζορτζ Μπους προς εμένα». 

Στον κύκλο των «γνωριμιών» του κατηγορουμένου, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η πολύμηνη έρευνα, ήταν πολιτικοί, δικαστές, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, Αγιορείτες, ανώτατοι ιεράρχες τόσο από το Πατριαρχείο όσο και από το Βατικανό, αλλά και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας.

Ο 47χρονος καλλιεργούσε προσδοκίες σε πολίτες, υποσχόμενος και εξυπηρετήσεις, πέραν των ιατρικών, όπως προκύπτει και από την υπόθεση Κοντομηνά. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, φέρεται να είχε εμφανιστεί τον Φεβρουάριο του 2017, στην Λάρισα, με στολή αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας υποσχόμενος μεταθέσεις. Καταγράφεται επίσης η προσέγγιση του σε πρόεδρο Εφετών, στον οποίο παρίστανε τον γιατρό, αλλά και άλλες περιπτώσεις όπου ο 47χρονος εμφανιζόταν ως μεσίτης με έδρα την Σαουδική Αραβία.

Το μοιραίο λάθος 

Επί μία τετραετία εμφανιζόταν ο 47χρονος κατηγορούμενος για τον θάνατο τριών ασθενών, ως κορυφαίος γιατρός που συνεργάζεται με κορυφαίο ελβετικό κέντρο, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος του.

Από τα στοιχεία της υπόθεσης φαίνεται να προκύπτει πως ο «γιατρός» δρούσε τουλάχιστον από το 2016 παρέχοντας, έναντι αδρής αμοιβής, τις δήθεν εξειδικευμένες γνώσεις του σε βαριά νοσούντες ασθενείς με «προηγμένες» θεραπείες διάρκειας πέντε μηνών, που θα οδηγούσαν, λόγω των «εξελιγμένων» φαρμάκων που χορηγούσε, σε πλήρη ίαση. Σύμφωνα με την δικογραφία, τα σκευάσματα που παρείχε περιείχαν δραστικές ουσίες κάνναβης, αλλά και βότανα που προμηθευόταν από συγκεκριμένο κατάστημα στο Πήλιο.

Ο κατηγορούμενος, που θα απολογηθεί την Δευτέρα, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας που εστάλη στον εισαγγελέα, φαίνεται πως υποδείκνυε στους ασθενείς-θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις, μαγνητικές-αξονικές τομογραφίες κά, σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα, ενώ φέρεται να προχωρούσε και σε εξετάσεις σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών.
Η αρχή του τέλους της δράσης του 47χρονου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν σε βάρος του, ήταν όταν προσέγγισε και αναζήτησε συνεργασία με γνωστή κλινική, στο κέντρο της Αθήνας, εμφανιζόμενος ως νευροογκολόγος από την Ελβετία, μέλος εφοπλιστικής οικογένειας και γιος αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Φέρεται να μην δέχθηκε να ενταχθεί επίσημα στο δυναμικό της κλινικής, αρνούμενος, σύμφωνα με την δικογραφία, να έχει «επαφές με το δημόσιο και την εφορία» και έτσι δεν αναζητήθηκαν ποτέ τα πιστοποιητικά του. Η κλινική έκανε τέσσερις επεμβάσεις σε ασθενείς-θύματα του 47χρονου. Η δυσπιστία των γιατρών για τις γνωριμίες και τον επιφανή οικογενειακό κύκλο που διαφήμιζε ο κατηγορούμενος για τον εαυτό του, ωστόσο, έγινε σχεδόν βεβαιότητα ότι «κάτι δεν πάει καλά» όταν ο 47χρονος έδειξε ότι δεν γνωρίζει την μεθοδολογία αποστείρωσης των χεριών πριν από χειρουργείο.

Καθοριστικό ρόλο στην αποκάλυψη της υπόθεσης έπαιξε επίσης και επιταγή θύματος του με την οποία πλήρωσε τα δίδακτρα των παιδιών του. 
 

Πηγή: sofokleousin.gr