Ενισχύοντας την παρουσία του στον τομέα των ενεργειακών υποδομών όπου έχει ήδη πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις, ο όμιλος Κοπελούζου αποκτά στρατηγική συμμετοχή στην ΔΕΠΑ Υποδομών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται και σε σχετικό ρεπορτάζ της “Καθημερινής”,  ο όμιλος έχει καταλήξει σε συμφωνία με την  Italgas για να εξαγοράσει το 20% της ΔΕΠΑ Υποδομών, καταβάλλοντας τίμημα της τάξεως των 140-150 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η ιταλική εταιρεία πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών, προσφέροντας 733 εκατ. ευρώ για το 100% των μετοχών. Μετά την ολοκλήρωση των νομικών διαδικασιών μεταβίβασης του πακέτου μετοχών θα μεταβιβάσει το 20% σε εταιρεία του ομίλου Κοπελούζου.

Η συνεργασία μπορεί να επεκταθεί και στην Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης, όπου η Italgas απέκτησε το ποσοστό που κατείχε η ιταλική ΕΝΙ (49%) και μπορεί τώρα να παραχωρήσει μέρος του στον όμιλο Κοπελούζου.

Επισημαίνεται ότι ο ελληνικός όμιλος  δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ενεργειακές υποδομές. Πέρυσι εξαγόρασε το 6,6% του ΔΕΣΦΑ (διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου), ενώ συμμετέχει στο project κατασκευής τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη. 

Πηγή: sofokleousin.gr