Την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής στην γερμανική εταιρεία BSK & Lakufol Kunststoffe GmbH ανακοίνωσε ο όμιλος Καράτζη. Με έδρα στο Henfenfeld της Γερμανίας, η εταιρεία εξειδικεύεται στην παραγωγή πολυστρωματικών φιλμ ενσίρωσης τελευταίας τεχνολογίας, με συνεχή βελτίωση των υφιστάμενων και ανάπτυξη νέων ειδών αγροτικής συσκευασίας. Ανάμεσα στα αγροτικά προϊόντα τα οποία παράγονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας συγκαταλέγονται τα Agra-stretch, Netfol, SILAPAC, SilaECO Power Net και SILAPRESS, ενώ παράλληλα παρέχονται λύσεις και για βιομηχανικές συσκευασίες.

Η προσθήκη της παραγωγικής δυναμικότητας της βιομηχανικής μονάδας της BSK & Lakufol Kunststoffe αναμένεται να προσδώσει ουσιαστικά οφέλη σε εμπορικό επίπεδο καθώς διαμορφώνει νέες συνθήκες για την τοποθέτηση του ομίλου Καράτζη σε ένα μεγαλύτερο πλαίσιο προϊοντικών προτάσεων.

Ταυτόχρονα, ο όμιλος Καράτζη προχώρησε σε μια ακόμη αναβάθμιση του μηχανολογικού του εξοπλισμού επενδύοντας στην εγκατάσταση ενός extruder τελευταίας τεχνολογίας του οίκου Costruzioni Meccaniche Luigi Bandera SpA. Η ανωτέρω επένδυση έρχεται να προσθέσει 4.500 τόνους παραγωγής, στην ήδη υπάρχουσα δυναμικότητα της BSK & Lakufol Kunststoffe, σε ετήσια βάση.

Οι παραπάνω κινήσεις εντάσσονται, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στο πλαίσιο του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού για περαιτέρω ισχυροποίηση της βιομηχανικής και εμπορικής του παρουσίας στις διεθνείς αγορές ειδών συσκευασίας. Η διοίκηση του όμίλου συνεχίζει να παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στις αγορές όπου δραστηριοποιείται παραμένοντας προσηλωμένη στην απρόσκοπτη υλοποίηση του επενδυτικού της προγραμματισμού.

Πηγή: sofokleousin.gr