Μεγάλα ενεργειακά έργα στη Χιλή και στη Σκωτία ανέλαβε ο όμιλος Μυτιληναίου, που έχει καθιερωθεί ως ένας από τους 10 κορυφαίους EPC κατασκευαστές στον κόσμο, με μοναδική τεχνογνωσία σε όλο το φάσμα έργων ηλιακής ενέργειας.

 Μέσω του Τομέα Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD), ο ελληνικός όμιλος ανέλαβε την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου 118,4 MWp για λογαριασμό της εταιρείας Mainstream Renewable Power. Η νέα μονάδα αποτελεί μέρος ευρύτερου project ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που περιλαμβάνει 3 αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 425 MW και δύο φωτοβολταϊκά πάρκα με συνολική ισχύ 205 MW. Η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2021.

Στη Σκωτία ανέλαβε  την εγκατάσταση συστήματος αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία (BESS) για λογαριασμό της Gresham House. Τα συστήματα BESS υποστηρίζουν την αυξημένη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα. Συγκεκριμένα, παρέχουν επικουρικές υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της σταθερότητας του δικτύου. Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν ενέργεια σε περιόδους χαμηλής ζήτησης. Οταν η ζήτηση είναι αυξημένη, μπορούν να την αποδεσμεύσουν και πάλι στο δίκτυο, βελτιώνοντας έτσι τα έσοδα της επένδυσης.

Πηγή: sofokleousin.gr