Ο Καναδάς έκλεισε τον εναέριο χώρο του για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες, μια απόφαση με άμεση ισχύ, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της χώρας.

“Θα καταστήσουμε υπόλογη τη Ρωσία για τις απρόκλητες επιθέσεις της εναντίον της Ουκρανίας”, έγραψε ο Ομάρ Αλγκάμπρα σε μήνυμά του στo Twitter.

Αργότερα, η Αυστρία έκλεισε το απόγευμα τον εναέριο χώρο της για ρωσικά αεροσκάφη, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το πρωί η κυβέρνηση. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δείξουμε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι δεν αποδεχόμαστε τη στρατιωτική του εισβολή στην Ουκρανία», εξήγησε ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ.

«Ο αποκλεισμός των ρωσικών αεροσκαφών είναι ένα ακόμη μέτρο που αποτελεί ξεκάθαρη απάντηση στις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από τον Πούτιν», δήλωσε ο κ. Νεχάμερ στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων APA και πρόσθεσε ότι η Βιέννη βρίσκεται σε συντονισμό με τις άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Αεροσκάφη που είναι καταγεγραμμένα στη Ρωσία, είναι ιδιοκτησία Ρώσων πολιτών ή ναυλωμένα από Ρώσους δεν θα επιτρέπεται πλέον να εισέρχονται στον αυστριακό εναέριο χώρο ή να προσγειώνονται σε αυστριακά αεροδρόμια. Οι μόνες εξαιρέσεις αφορούν πτήσεις έκτακτης ανάγκης και θα πρέπει να λαμβάνουν έγκριση από την αυστριακή κυβέρνηση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr