Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ αναχώρησε σήμερα για την πρώτη επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακοινώθηκε από το γραφείο του, επιδιώκοντας να ενισχύσει τους δεσμούς με τις χώρες του Κόλπου σε μια περίοδο αυξημένης περιφερειακής έντασης καθώς οι μεγάλες δυνάμεις προσπαθούν να αναβιώσουν μια πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.

«Θα συναντήσω την ηγεσία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έπειτα από προσωπική πρόσκληση του Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ, του πρίγκιπα διάδοχου», δήλωσε ο Χέρτσογκ.

«Είμαι ευγνώμων για το θάρρος του και την τολμηρή ηγεσία που επέδειξε συνάπτοντας μια συμφωνία ειρήνης με το Ισραήλ και στέλνοντας ένα μήνυμα σε ολόκληρη την περιοχή ότι η ειρήνη είναι η μοναδική εναλλακτική επιλογή για τους λαούς της περιοχής», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ είχε επισκεφθεί τα ΗΑΕ το Δεκέμβριο.

Τα ΗΑΕ και το Μπαχρέιν υπέγραψαν το 2020 στο Λευκό Οίκο, με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ, συμφωνίες εξομάλυνσης με το Ισραήλ, οι οποίες αποκλήθηκαν «Συμφωνίες του Αβραάμ». Οι δύο χώρες του Κόλπου και το Ισραήλ συμμερίζονται κοινές ανησυχίες αναφορικά με το Ιράν και τους συμμάχους του στην περιοχή.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr