Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται να ψηφίσει τις τρείς συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία, οψέποτε κι αν έλθουν προς κύρωση στη Βουλή. 

Η βεβαιότητα για την στάση του Μεσσήνιου πολιτικού, σύμφωνα με πληροφορίες του «Σin» εκφράζεται από πηγές του στενού του περιβάλλοντος, οι οποίες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να τον μιμηθούν και άλλοι βουλευτές της ΝΔ. 

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν είχε παραστεί στην κοινοβουλευτική ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατία, τον περασμένο Ιανουάριο καθώς απουσίαζε στο εξωτερικό και σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία γνωστοποιούσε ότι θα ψήφιζε την επιλογή της ΝΔ δεν ανέφερε το όνομα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 

Απόδειξη του φόβου της ηγεσίας της ΝΔ για το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών κύρωσης των μνημονίων συνεργασίας με τη Β. Μακεδονία είναι η παραπομπή τους στις καλένδες. Το προεδρείο της Βουλής δεν προσδιορίζει, ούτε κάν δίνει στίγμα για τον χρόνο που θα έλθουν στην Ολομέλεια οι συμφωνίες, γεγονός που προδίδει τις έντονες ανησυχίες για ηχηρές διαρροές, είτε με καταψήφιση, είτε με απουσίες. 

Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι βουλευτές ΝΔ της βόρειας Ελλάδας, που προεκλογικά υπόσχονταν ότι ως κυβέρνηση το κόμμα τους θα αγωνιστεί για την τροποποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, με βασικό όπλο το veto στην διαδικασία ένταξης της γειτονικής χώρας και σήμερα, μετά την στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης, είναι εκτεθειμένοι στους ψηφοφόρους τους. 

«Όχι άλλες κωλοτούμπες… μπουχτίσαμε»

Αποκαλυπτική του «πολεμικού» κλίματος στο Σαμαρικό στρατόπεδο, για το Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα και από τις τελευταίες εξελίξεις (δηλώσεις Ζάεφ, ο όρος ιστορική για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο κοινό ανακοινωθέν μετά τη συνάντηση Δένδια-Ζάεφ, που στη συνέχεια απαλείφθηκε, αλλά άφησε πολιτικό αποτύπωμα) είναι η σφοδρή επίθεση τις τελευταίες μέρες από το ενημερωτικό site Antinews.gr

Ενδεικτικά η  ιστοσελίδα, που εκφράζει σταθερά τις θέσεις της Σαμαρικής πτέρυγας σε χθεσινό (29/9) άρθρο με τίτλο «Όχι άλλη προπαγάνδα, όχι άλλες κωλοτούμπες… μπουχτίσαμε!!!» αναφερομένη στον Κυριάκο Μητσοτάκη γράφει:

«Τι συμβαίνει με την συμφωνία των Πρεσπών; Κορόιδευε ή όχι τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες (προς άγραν ψήφων) καθώς και τους βουλευτές του που βροντοφώναζαν στα συλλαλητήρια ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική;

Αγωνιζόταν παρασκηνιακά για το μέλλον των Σκοπίων, ναι ή όχι; Γιατί ο πρωθυπουργός των Σκοπίων τον «εκτέλεσε» στυγνά για την πολύτιμη βοήθεια που του πρόσφερε; Γιατί πήρε πίσω τα μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια που του επέβαλε διακαώς η μαμά Μέρκελ και δεν τα κύρωσε η εθνική αντιπροσωπεία;

Μήπως γιατί το τσουνάμι βουλευτών που δεν θα τα ψήφιζε θα έριχναν την κυβέρνησή του;
Κι αφού είναι τόσο σίγουρος ότι θα περάσουν γιατί δεν τα πηγαίνει άμεσα στη Βουλή να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος; Υπάρχει κανείς να μας απαντήσει;

Προφανώς όχι, διότι το μόνο που ξέρουν οι… άριστοι ανίκανοι του Μαξίμου μαζί με τον αρχηγό τους είναι να κάνουν μετεκλογικές κωλοτούμπες φτάνοντας στο σημείο να αποκαλούν την άλλοτε προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, ιστορική!!!

Να ξέρουν πάντως πως ο λαός έχει πλέον ζαλιστεί και είναι θέμα χρόνου τα τερτίπια της προπαγάνδας μπας και δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα να τους γυρίσουν μπούμερανγκ. Το τραγικότερο όλων όμως είναι ότι φτάσαν στο σημείο να τους κουνάει το δάκτυλο για τις κυβιστήσεις των Πρεσπών μέχρι κι ο Τσίπρας.

Δηλαδή ανέστησαν ένα πολιτικό πτώμα, στρώνοντάς του τον δρόμο για την ανακατάληψη της εξουσίας. Ούτε πρωτοετής φοιτητής πολιτικών επιστημών δεν θα ήταν τόσο ανόητος, που θα έλεγε κι ο θείος Γιώργος».

ΚΥΡ
 

Πηγή: sofokleousin.gr