” Όπως συμβαίνει με όλα τα εμβόλια, οι κανόνες για την εξέταση των εμβολίων πρέπει να τηρούνται 100%”, δήλωσε σήμερα ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ σε σχέση με την έγκριση ενός ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα πως “για την ΕΕ και, επομένως, για την Αυστρία, δεν τίθεται θέμα για ένα εμβόλιο που δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ποιότητα και η ασφάλεια έχουν προτεραιότητα, οι αιτήσεις για έγκριση εμβολίων κορονοϊού μπορούν επί του παρόντος να διεκπεραιωθούν ταχύτερα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Κατά την άποψή του, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποβάλλονται λιγότερα δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων από ό, τι σε άλλες διαδικασίες έγκρισης, ωστόσο, ορισμένες μελέτες, οι οποίες συνήθως διεξάγονται η μία μετά την άλλη, μπορούν να διεξαχθούν παράλληλα.

Ο Αυστριακός υπουργός Υγείας είναι αισιόδοξος ότι το 2021 θα είναι διαθέσιμα ένα ή περισσότερα ελεγμένα ευρέως, ασφαλή, αποτελεσματικά και εγκεκριμένα εμβόλια, και τονίζει ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι δεσμευμένες ποσότητες θα κατανέμονται ανάλογα με τον πληθυσμό.

“Στόχος της Αυστρίας είναι να καταστήσει εφικτό τον εμβολιασμό για όλους όσους θέλουν να εμβολιαστούν και ελπίζω ότι θα επιτύχουμε αυτόν τον στόχο το συντομότερο δυνατό. Αυτή την στιγμή εργαζόμαστε για τη στρατηγική εμβολιασμού προκειμένου να προετοιμάσουμε τη διαδικασία, την προτεραιότητα και το λογισμικό για αυτήν τη βασική φάση στην καταπολέμηση του Covid-19”, τόνισε ο Ρούντολφ ‘Ανσομπερ.

Πηγή: sofokleousin.gr