Μάχη στήθος με στήθος φαίνεται ότι θα γίνει στις εκλογές της Γερμανίας, με τα πρώτα exit polls να δείχνουν ισοπαλία. Συγκεκριμένα, στο 25% βρίσκονται CDU/CSU και SPD, στην πρώτη εικόνα για την έκβαση της αναμέτρησης. Επίσης, οι Πράσινοι έχουν ποσοστό 15%, AfD και FDP λαμβάνουν από 11 % και 5% το Die Linke.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί ψηφοφόροι, μεταξύ αυτών και η Καγκελάριος Μέρκελ, επέλεξαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με επιστολική ψήφο, οι οποίες και δεν θα υπολογιστούν στην αρχική εκτίμηση. Αυτό συνεπάγεται ότι το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, ενδέχεται να διαφοροποιείται αρκετα από τα πρώτα exit poll.

Μεγάλη ήταν, πάντως  η συμμετοχή των Γερμανών στις σημερινές εκλογές, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Κεντρικό Εκλογικό Γραφείο.

Exit poll του ZDF: Μπροστά οι Σοσιαλδημοκράτες

Σύμφωνα με νέο exit poll, για το κανάλι ZDF, προηγείται το SPD. Οι Σοσιαλδημοκράτες συγκεντρώνουν το 26%, ενώ CDU/CSU το 24%. 

Τρίτοι είναι οι Πράσινοι με 14,5%, το FDP λαμβάνει το 12% και το AfD το 10%. Το Die Linke βρίσκεται στο 5%. 

Οι σημερινές εκλογές της Γερμανίας θεωρούνται τέλος εποχής, μετά από σχεδόν 16 χρόνια της Άγγελα Μέρκελ στη ηγεσία της  μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, ενώ αναμένεται ναα χρειαστούν διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό του επόμενου κυβερνητικού συνασπισμού.

Επίσης, κρίνεται και η πολιτική κατεύθυνση της χώρας, η οποία μπορεί να αλλάξει, ανάλογα με το αποτέλεσμα.

Πηγή: sofokleousin.gr