«Την πλέον κρίσιμη ώρα για τη δημόσια υγεία και την οικονομία, ο Υπουργός Τουρισμού, αντί να επιδείξει εγρήγορση και προσπάθεια να σώσει μέχρι και την τελευταία μέρα τουριστικής δραστηριότητας, επιλέγει να επαναπαύεται σε πρόωρες δάφνες, πανηγυρίζοντας χωρίς επίσημα στοιχεία», καταγγέλλει η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα στοιχεία της εισερχόμενης κίνησης και των εισπράξεων που παρέχει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι άμεσα προσβάσιμα και οι συγκρίσεις αναπόφευκτες. Οι εξελίξεις του ταξιδιωτικού ισοζυγίου πληρωμών με βάση τα αντίστοιχα ισοζυγία της Τράπεζας της Ελλάδος για το εξάμηνο του 2021 και το αντίστοιχο του 2019, δείχνουν ότι έχουν δημιουργηθεί τεράστια κενά στην οικονομία που προκαλούν αδυναμία βιωσιμότητας στην πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για πανηγύρια. Ευελπιστούμε, τα επίσημα στοιχεία του Ιουλίου και του Αυγούστου να αποτυπώσουν ένα πιο θετικό κλίμα. Είναι κρίσιμο όμως, τώρα που αναθάρρησε ο τουρισμός, να διασφαλιστεί η ομαλή συνέχιση της σεζόν. Τα επαναλαμβανόμενα τοπικά lockdown, οι νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί όπως η καραντίνα από την Γερμανία, αποτέλεσμα των τραγικών χειρισμών της κυβέρνησης και της μη στήριξης του ΕΣΥ, εγείρουν φόβους και ανησυχία για πρόωρο κλείσιμο.

Προκαλούν αγωνία στον κόσμο του τουρισμού, που εναποθέτει τις ελπίδες του στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα για τον ελληνικό τουρισμό σήμερα», καταλήγε

Πηγή: sofokleousin.gr