Θετικοί στην Covid-19 έχουν βρεθεί περί τους 24 εργαζόμενους και περί τους 20 νοσηλευόμενους ασθενείς, οι οποίοι νοσηλεύονται ως κρούσματα στον 6ο όροφο του νοσοκομείου Μεταξά.

Όσοι ασθενείς ήταν θετικοί μεταφέρθηκαν στον 6ο όροφο και οι υπόλοιποι ιχνηλατούνται.

Σημειώνεται ότι έχουν κλείσει χειρουργεία, εξωτερικά ιατρεία. Επίσης, έκλεισαν η αιματολογική και η μία ογκολογική κλινική.

Οι υγειονομικές αρχές διενεργούν ιχνηλάτηση, τόσο για να καταγράψουν τυχόν νέες μολύνσεις, όσο και για να διαπιστώσουν πως έγινε η διασπορά στο νοσοκομείο.

Ζήτημα προκύπτει από το γεγονός του εμβολιασμού ή μη των υγειονομικών, και πρέπει να διαπιστωθεί αν είχαν εμβολιαστεί ή όχι όλοι, κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, δεν τηρούνταν το υγειονομικό πρωτόκολλο που επιβάλλει την διενέργεια τακτικών τεστ στο προσωπικό και σε ασθενείς. Επίσης οι συνοδοί δεν επιδείκνυαν αρνητικό τεστ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, επισημαίνει παράλληλα τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό με την διοίκηση του Νοσοκομείου να προσπαθεί χωρίς προσωπικό να ανοίξει τη ΜΑΦ ως ΜΕΘ γενικών περιστατικών 6 κλινών χωρίς προσωπικό.

Πηγή: sofokleousin.gr