Το ’99, όταν απειλήθηκε η ζωή μου, είχα φθάσει πολύ κοντά με δηλώσεις μου για την κάθαρση του ελληνικού αθλητισμού και όταν μπήκα στο “ψητό” να καταγγέλλω πράγματα με όνομα και στοιχεία, με πλησίασαν για να πνίξουν την αλήθεια μου, απειλώντας τη ζωή μου, άνθρωπος στον στενό κύκλο της Ομοσπονδίας. Θα αποκαλυφθεί άμεσα, και δεν είναι η πρώτη φορά που έχει απειληθεί η ζωή μου έχει και πρόσφατα για θέματα που αφορούν την Ομοσπονδία, άλλου χαρακτήρα, όχι οικονομικής φύσεως, κι έγινε συγκεκριμένα στις 4/8/2018» δήλωσε ο Νίκος Κακλαμανάκης.

Ο Ολυμπιονίκης έκανε λόγο για κατάχρηση εξουσίας και διασπάθισης δημόσιου χρήματος από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Όπως εξήγησε, ο λόγος που κατέθεσε στη Βουλή ήταν, πέραν των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση, η διαχρονική ψυχική και συναισθηματική κακοποίηση, με τελεσίγραφα, καταστρατήγηση νομίμων δικαιωμάτων και με υπεύθυνες δηλώσεις που παραπέμπουν σε καθεστώς Βόρειας Κορέας. Χαρακτήρισε τις υπεύθυνες αυτές δηλώσεις ως καθεστώς προληπτικής λογοκρισίας, με πειθαρχικά, στέρηση νομίμων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των αθλητών, όπως η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια και καθεστώς τρομοκρατίας. «Ένα παιδί αυτό το οδηγεί σε αφανισμό, πρόκειται για καθεστώς τρομοκρατίας, σκίζει το όνειρό του το πετάει στα σκουπίδια… Η υπεύθυνη δήλωση ήταν προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στην εθνική ομάδα» κατήγγειλε ο κ. Κακλαμανάκης.

«Η σεξουαλική κακοποίηση ήταν το αποτέλεσμα της εξουσιοκρατίας και των εξαρτητικών σχέσεων που υπήρχαν, και από πάνω και από μέσα στον χώρο της ιστιοπλοΐας, και διαιωνίστηκαν. Λυπάμαι που επέλεξε το ΔΣ τον οδό της αγωγής εναντίον μου, αντί να με καλέσει να δει τι στοιχεία έχω. Καλό είναι να οδηγήσει η επιθετικότητα σε κάθαρση» ανέφερε στον ΣΚΑΙ.

Κατά τον Νίκο Κακλαμανάκη, δεν υπάρχει επαρκής έλεγχος για φαινόμενα δημοσίου χρήματος υπεξαιρέσεων. Υπάρχει, όπως υποστήριξε, ασυμβίβαστο για μέλη του ΔΣ, δεν υπάρχει βιβλίο απογραφής υλικού, υπάρχουν παράνομες προσλήψεις στο Δημόσιο, πριμ προπονητή δόθηκε σε τεχνικό σύμβουλο ο οποίος δεν έχει ιδιότητα του προπονητή. «Πρόκειται για κρυφά σημεία που έχω ζητήσει με εξώδικο για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και δεν τα δίνουν». «Όταν απειλούν και τρομοκρατούν  τους γύρω να μη μιλήσουν από την  Ομοσπονδία, κατάλαβα ότι είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα και πολύ μεγαλύτερο το θέμα απ’ ό,τι νόμιζα» υπογράμμισε ο ολυμπιονίκης.

Πηγή: sofokleousin.gr