Ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας, είχε φτάσει πριν από ένα μήνα στην Λαμπεντούζα και ετέθη σε καραντίνα σε πλοίο.

Ο δράστης, Μπραχίμ Αουισαουί, πριν από περίπου έναν μήνα είχε φτάσει στο μικρό ιταλικό νησί της Λαμπεντούζα, σε ένα από είκοσι, συνολικά πλοιάρια, που μετέφεραν παράτυπους μετανάστες από την Τυνησία.

Τέθηκε σε καραντίνα στο πλοίο Raphsody, όπως προβλέπουν οι σχετικοί κανόνες του ιταλικού κράτους και στη συνέχεια περασε από την πόλη του Μπάρι.

Αμέσως μετά, υπεγράφη απόφαση απέλασής του από το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, αλλά στο μεταξύ ο ίδιοςείχε μεταβεί στη Γαλλία.

Παράλληλα, η εισαγγελία του Ακράγαντα της Σικελίας ξεκίνησε έρευνα, στην οποία ο ίδιος κατηγορείται για στήριξη της παράτυπης μετανάστευσης.

Η επίθεση στον Καθεδρικό της Νίκαιας, έγινε λίγο μετά τις 9 το πρωί ταν η θεία λειτουργία στην εκκλησία της Νοτρ Νταμ είχε μόλις ξεκινήσει. Θύματα είναι μια γυναίκα που βρέθηκε αποκεφαλισμένη, ο νεωκόρος (ο οποίος σε κάποια γαλλικά μέσα φέρεται να βρέθηκε επίσης αποκεφαλισμένος) και ακόμη μία γυναίκα. Ο δράστης συνελήφθη τραυματισμένος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Πηγή: sofokleousin.gr