Ένα ακόμη δύσκολο 24ωρο περιμένει το Σάββατο την Πυροσβεστική καθώς σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς πέντε περιφέρειες βρίσκονται σε «πορτοκαλί» συναγερμό.

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει για:

  1.     Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  2.     Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  3.     Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  4.     Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
  5.     Περιφέρεια Κρήτης

Δείτε τον χάρτη:

map

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Πηγή: sofokleousin.gr